Aszimmetrikus, egyenes vagy kócos – milyen frufrut vágassunk?

2019. február 04.
Aki nem szereti mutogatni a homlokát, ma már ezerféle frufru közül válogathat. Segítünk kiválasztani mindenkinek az egyéniségéhez és az arcformájához illőt.

A frufru nemcsak hogy nem megy ki a divatból, de egyre változatosabb, így van ez a francia Marie Claire szerint is. Lehet klasszikus vagy formabontó, geometrikus vagy kócos, de variálhatjuk a hosszát, a sűrűségét, a formáját is. Mutatunk néhány változatot inspirációnak.

• Szuperrövid

A homlok közepéig ér, és tökéletesen simára vasalt: itt nincs helye egyetlen elszabadult, hullámos hajszálnak sem. Ovális arcformához ideális, a hozzá tartozó sminknél arra figyeljünk, hogy legyen szemhangsúlyos, szemöldökünk pedig szépen formázott, hogy kiemelje a tekintetet. Magas homlokhoz és szögletes archoz viszont nem ajánlott, mert robotszerű lesz tőle az összhatás.

• Aszimmetrikus

Egyenes, határozott vágást igényel, két különböző hosszal: a homlokon épp a szemöldök fölé érjen, a halántékon pedig a szem vonaláig. Eredmény: aszimmetrikus, a tekintetet tökéletesen keretező frufru. Jól illik a kerek és az ovális arcformához, amelyeknek lázadó jelleget kölcsönöz, szögletes arcforma esetében viszont vigyázzunk, hogy nem legyen sisak-hatása.

• Laza, rendezetlen

Bármilyen arcformához illik, de különösen a szögletes, kicsit fiúsabb arcokhoz, mert rendezetlensége lágyítja az arcvonásokat. Hagyjuk kicsit hosszabbra, hogy rálógjon a szempillánkra. Nagy előnye, hogy nem kell vele sokat foglalkozni: épp az adja a vonzerejét, hogy a szokásosnál kicsit hosszabb, és soha nem állnak benne tökéletesen a hajszálak, így egy kicsit vadóc lesz tőle az összhatás.

• Tömött

Az egyenesre vágott, épp a szemöldök fölött végződő tömött frufru minden arcformához illik. Jól egészíti ki a göndör, sűrű oroszlánsörényt, amivel kombinálva szép babaarcot kapunk. A tömött frufru a sima és a göndör hajhoz is illik, éppúgy a hosszúhoz és a rövidhez is.

• Hosszú

Leér a szem elé. Ha alacsony a homlokunk vagy túl kerek az arcunk, ne ezt válasszuk, mert csak még kerekebbnek fog tőle látszani, szögletes vagy ovális archoz viszont ideális választás. Egyenes haj esetében is jó döntés, mert hosszítja az arcot.

Fotó: Imaxtree, Unsplash.com