3 uniszex parfümkedvenc

2019. november 11.
Shawn Mendes milliós rajongótábora elsősorban zenéjét, kisugárzását értékeli nagyra, mi most második parfümje, egy újabb, uniszex illat kapcsán méltatjuk. Ahogyan a Givenchy és a Diptique márkákat is.

Sztárillat nőknek, férfiaknak

Hol magyarországi koncertje, hol újabb slágere, hol pedig barátnője, Camila Cabello kapcsán kerül a Marieclaire.hu hírfolyamába, ahol ezúttal a szépségrovat sztárjaként bukkan fel. Az énekes és dalszövegíró, Shawn Mendes két éve már kipróbálta magát a parfümiparban, aztán debütáló illatának (Shawn Mendes Signature – Eau de Parfum) sikeres bevezetése után egy évvel jött a folytatás. A Shawn Mendes Signature II (10 990 Ft, 30 ml) a nőket és férfiakat egyszerre szólítja meg, mégpedig gyümölcsös-fás illatkompozícióval. Alapját az első illat adja, olyan illatjegyek segítségével, amelyek utalnak Shawn Mendes gyökereire és művészetére.

„A friss zöld körte, a gyömbérolaj fűszerességével és az ananász fanyarságával elegyedve, ínycsiklandozó és hívogató aromával nyitja meg az illatot. Ezt követően a szívjegyben a sárgabarackvirág lágyítja a balzsamfenyő és a balzsamos szuhar fás, pézsmás aromáinak markáns intenzitását.” – áll az illat leírásában, azzal a kiegészítéssel, hogy az alapot a cukorjuhar, a diófa és az ámbrás jegyek lágy keveréke adja.

Cédrus és pézsma

Az Eau de Givenchy Eau de Toilette egy friss robbanás Mendes második illatához képest, a fiatalság és az életöröm himnusza. 2018-as bevezetésével a márka újraértelmezte az eredeti illatot, az Hubert de Givenchy által 1980-ban megalkotott Eau de Givenchy-t. A friss illatok kedvelőinek kedvence lehet, egyesíti a citrus- és narancsfélék ragyogását, mindezt megspékelve a keserűmandula fanyarságával és a pézsma érzékiségével. A virágos, elegáns Neroli, az érzéki narancsvirág víz és a narancslevél kivonat energiával tölti fel a kompozíciót, míg a pézsma és a cédrus érzéki eleganciát és lágyságot kölcsönöz a frissen barnult, napsütötte bőrnek.

A nagy ikon

Ha uniszex, akkor a listánkról nem maradhat ki a Calvin Klein sem. A CK ONE hagyománya és a divatház fényűző prêt-à-portere ötvöződik a CK One Platinum Edition (50 ml, 11 690 Ft) kiadásában. Azért az összetevők sora is sem kevésbé lenyűgöző. Szinte természetfelettiekké válnak, csúcsra járatva a frissesség érzetét, ami egyszerre hideg, és meleg. A kifejezetten fiatal, optimista és magabiztos illat nemi normáktól és szabályoktól mentes, vagyis tényleg mindenki számára viselhető. Top illatjegyei a Granny Smith alma, kardamom és modern aldehidek, míg a szívjegyi közt rózsaszín bors, vörös fahéj, és seillansi levendula szerepel.