Kulisszatitkok Cher új albumáról

2013. augusztus 13.
Két dalt is írt P!nk Cher új lemezére, ami 12 év szünet után jelenik meg szeptember végén.

Cher több mint egy évtized után június 18-án lépett fel újra televíziós showműsorban. Új dalát, a “Woman’s World”-öt adta elő az NBC “The Voice” című műsorának záró adásában. A dal az első kimásolt kislemez az új stúdióalbumról, ami 12 év szünet után jelenik meg szeptember végén. A Closer To The Truth az énekesnő 26. soralbuma lesz, és két dalt is írt P!nk, egy dalban pedig közreműködik Jake Shears a Scissor Sistersből, valamint Timbaland is a producere.

Az iHeartRadio riportere, Jonathan Clarke faggatta nemrégiben Chert a műsorában, és az énekesnő elmondta, hogy nagyon élvezte a stúdiómunkát, részben azért, mert vadonatúj emberekkel dolgozhatott együtt és nagyon jó dalok születtek.

A The Voice-os fellépéstől viszont borzasztóan félt, hiszen 11 éve nem állt ki közönség elé. Alig három perc alatt kellett bebizonyítania, hogy semmi sem változott az eltelt idő alatt, semmit sem fakult régi fénye…

Arról, hogy kik voltak hatással az új albumra, kiket hallgat Cher mostanában, ezt nyilatkozta: “Imádom Adele-t, P!nk-et, az új Daft Punk albumot, de ugyanúgy hallgatok Merle Haggard, Willy Nelson, Taylor Swift és Tony Bennett albumokat… és nagyon hiányzik Amy Winehouse. Szeretem a negyvenes évek musical-jeit is.”

Cher hosszú karrierje során rengeteg díjat nyert, köztük Oscar-t, Emmy-t, Grammy-t és több Golden Globe-ot is. Többszörös platinalemeze, a “Believe” 20 millió példányban kelt el, a “Believe” című kislemez 11 millió példányban. Cher egyébként az egyetlen szóló előadó, akinek az elmúlt hat évtizedben folyamatosan volt listavezető dala a Billboard pop chart-on, úgyhogy nem is igazán csodálkozunk, hogy életéről és munkásságáról állítólag Broadway musical készül.