Harry herceg megkérte barátnője kezét

2013. október 07.
Elhárult a legfőbb akadály Harry herceg házasodása elől, miután a brit uralkodó unokájának eddig vonakodó barátnője igent mondott a hercegnek. A pár állítólag már jövőre az oltár elé vonulhat.

„A The Sunday Telegraph című tekintélyes vasárnapi konzervatív brit lap udvari tudósítói úgy értesültek, hogy a 24 éves Cressida Bonas hosszas küszködés után félretette félelmeit, és hajlandó a királyi család tagjává válni.” – írja az MTI.

Harry, aki jövőre ünnepli 30. születésnapját, már hónapokkal ezelőtt szóba hozta az esküvőt jelenlegi szerelmének. A brit sajtó szerint Cressida eddig túl fiatalnak tartotta magát a házassághoz, és szinte „rémülettel töltötte el” , hogy a brit királyi család tagja legyen a trónutódlási sorrend negyedik helyét elfoglaló Harry oldalán.

A herceg januárban befejeződött afganisztáni frontszolgálata idején is rendszeresen hívogatta barátnőjét, a kitartó udvarlás pedig a jelek szerint eredményesnek bizonyult. „Harry megállás nélkül házasságról és gyerekekről beszél, és most már Cressida s hozzászokott a gondolathoz … az esküvő valószínűleg jövőre lesz” – tette hozzá a brit lap jól értesült forrása.

Cressida Bonas nem idegen udvari körökben. Előző barátjának mostohaapja, Milford Haven márkija II. Erzsébet királynő unokatestvére, Cressida féltestvérének, Isabella Calthorpe-nak pedig egy időben Harry bátyja, a brit trón majdani várományosa, Vilmos herceg udvarolt – igaz, végül mindketten másnak esküdtek örök hűséget.

Harry herceg előző nagy szerelme a zimbabwei születésű dél-afrikai Chelsy Davy volt. Chelsy és Harry hat évig ápolta meglehetősen viharos, szakításokkal és könnyes újbóli egymásra találásokkal tarkított románcát, a kapcsolat azonban végül teljesen kifulladt.