Katy Perry lett az UNICEF legújabb Jószolgálati Nagykövete

2013. december 05.
Katy Perry lett az UNICEF legújabb jószolgálati nagykövete. Tevékenységének egyik központi eleme a fiatalok ösztönzése a szervezet munkájában való részvételre, mellyel a világ legsebezhetőbb gyermekeinek és serdülőinek életkörülményeit kívánja javítani.

“Katy Perry már most is bajnok a gyermekek szemében, így alig várjuk, hogy hangját az UNICEF nevében is kieressze” – mondta Anthony Lake, az UNICEF igazgatója. “Örömmel tölt el minket, hogy üdvözölhetjük őt az UNICEF jószolgálati nagykövetei között, és hogy nagyszerű hangja segítségével a világ gyermekeinek és fiataljainak hangját is felerősíthetjük.”

Katy mint az UNICEF jószolgálati nagykövete feladataként a fiatalokat arra fogja buzdítani: szólaljanak fel a saját életükben legfontosabbnak tartott kérdésekben, továbbá közvetlenebb módon szeretné bevonni őket az ezekre adható válaszok kidolgozásába is. Tevékenységével elsősorban a legsebezhetőbb gyermekeket és serdülőket kívánja elérni: a mélyszegénységben élőket, az erőszak, bántalmazás vagy elhanyagolás áldozatait, illetve azokat, akik valamilyen veszély- vagy konfliktushelyzetben élnek.

Az UNICEF jószolgálati nagyköveteként a 29 éves énekesnő olyan ismert személyek sorához csatlakozik, mint Amitabh Bachchan, David Beckham, Harry Belafonte, Orlando Bloom, Jackie Chan, Mia Farrow, Danny Glover, Angelique Kidjo, Liam Neeson, Leo Messi, Sir Roger Moore, Vanessa Redgrave és Susan Sarandon.