Vintage cuccokkal jótékonykodó sztárok

2014. január 08.
A sztárok mindig készen állnak egy kis jótékonykodásra: Karen Elson modell és Liz Goldwyn több neves amerikai designer segítségét kérték, egy nem mindennapi, igencsak glamúros akció keretén belül.

Karen és Liz divatkörökben igen ismert vintage ruhagyűjtő szenvedélyükről. Ez adta nekik az ötletet, amihez támogatásként megkerestek pár jó barát divattervezőt és a modaoperandi.com oldal működtetőit.

Nem kisebb nevek, mint Francisco Costa, Marc Jacobs, Zac Posen, Olivier Theyskens, Jason Wu, vagy Eddie Borgo kaptak engedélyt a két hölgy gardróbjában keresgélni és kiválasztani a nekik leginkább tetsző modelleket, amiket aztán kicsit személyre szabhattak.

A ruhák felkerültek a modaoperandi.com-ra, és január 6-tól lehet rájuk licitálni és ha sikerült, el is vinni. Ami igen ritka és megbecsülésre adhat okot, hogy a ruhák eladásából származó teljes bevételt jótékony célra fordítják, a Dress for Success nevű alapítvány javára.

Az alapítvány évek óta segíti a hátrányos helyzetű nők munkába állását, egy igen egyszerű, mégis nagyon alapvető ötlettel: a hozzájuk forduló kapnak egy, az adott munkaszektorhoz illő öltözetet, ha állásinterjúra mennek. Amennyiben megkapják a munkát, további ruhadarabokat kapnak, amivel a már meglévő öltözetet variálni tudják.

A szervezet, amit támogatnak:

www.dressforsuccess.org