Öt dolog, amit eddig nem tudtál George Clooney menyasszonyáról

A nő, aki megfogta a behálózhatatlannak hitt sármos agglegényt - már ez sem kis teljesítmény. De mi az, amit a 36 éves Amal Alamuddinról még érdemes tudni?

1. Valóságos kozmopolita nő

Bejrútban (Libanon) született. Előbb a híres Oxford University-re járt, majd a New York University jogi karán diplomázott. Jelenleg Londonban él, arabul, franciául és angolul anyanyelvi szinten beszél.

2. Ügyvéd és aktivista

A londoni Doughty Street Chambers ügyvédi irodánál dolgozó Alamuddin szakterülete a nemzetközi jog, a kiadatási ügyek, emellett járatos kiadatási és büntető ügyekben is. 2011-ben a WikiLeaks botrány kapcsán az oldal alapítója, Julian Assange bízta meg saját svédországi kiadatási ügyének képviseletével. Számos ENSZ bizottság tagja, és Kofi Annan egykori elnök tanácsadójaként is dolgozott korábban Szíria kapcsán.

3. Komoly referenciákkal rendelkezik

New York-i egyetemi évei alatt annak a Sonia Sotomayornak az irányítása alatt dolgozott az amerikai fellebbviteli bíróságon, aki ma az amerikai Legfelsőbb Bíróság bírája. Diplomája megszerzése után a Sullivan & Cromwell ügyvédi iroda peres ügyekre szakosodott csoportjánál helyezkedett el New York-ban, ahol három évig hazai és nemzetközi joggal foglalkozott.

4. Igazi „közösségi” sztár

Saját Twitter oldala törlése előtt mintegy 1 800 rajongója volt, többek között Ashton Kutcher és Julia Gillard, Ausztrália korábbi miniszterelnöke.

5. Szexi jogásznő

Tavaly az egyik Tumblr blog London legszexibb ügyvédnőjének választotta. Az indok: „ő testesíti meg a modern nő látszólag elérhetetlen ideáját: amellett, hogy észvesztően szép, még félelmetesen sikeres is”.

+1 És amit talán a vőlegényről tudnak kevesen: George Clooney már volt egyszer nős: 1989-ben vette feleségül Talia Balsam színésznőt, azonban viszonylag hamar, négy év elteltével el is váltak.