Öt dolog, amit nem tudtál a leendő Letizia királynéról

2014. június 05.
Spanyolország leendő királynéjának a brit Kate Middletonhoz hasonlóan bár nem nemesi vér csörgedezik az ereiben, méltóságteljes fellépése, és mindig kifogástalan stílusa mégis előkelő jelenséggé teszik őt. Összegyűjtöttünk öt érdekességet, amit érdemes tudni róla.

I. János Károly, aki 1975 óta volt Spanyolország királya nem régiben lemondott a trónról, ami azt jelenti, hogy fia, a 45 éves Fülöp kap esélyt az uralkodásra. Az új királyhoz új királyné is jár: Letizia Ortiz, aki az angolok Kate Middletonjához hasonlóan nem nemesi sorból származik, mégis hihetetlenül előkelő jelenség.

Íme öt dolog, amit mindenképpen tudnod kell az új királynőről:

1. Nem csak házassága révén ismert

Mielőtt hozzáment volna a herceghez, ismert újságíró és műsorvezető volt. 2002-ben megkapta a legjobb 30 év alatti spanyol újságíróknak járó díjat is.

2. Eltartott egy darabig, míg elnyerte a nép szimpátiáját

Furcsa módon fiatal húgának, Erikának öngyilkossága hozta őt közelebb az emberekhez. „Köszönöm mindenkinek, aki fájdalmat érez a húgom halála felett.” – mondta Letizia könnyek közt a temetésen

3. Korábban már volt házas

1998-ban Letizia hozzáment egy Alfonso Guerrero nevű tanárhoz. Bár a korábbi házasságot kissé ferde szemmel néztek a spanyolok, mivel az csak polgári szertartás volt, nem okozott gondot az érvénytelenítése, mikor 2004-ben hozzáment a herceghez egy római-katolikus szertartáson.

4. Nincsenek divatallűrjei

Noha a leendő királyné híres kifogástalan stílusérzékéről, nem csinál problémát belőle, hogy kedvenceit akár rongyosra hordja. Egy népszerű spanyol blog azt számolja, hogy Letizia hányszor jelenik meg ugyanabban a ruhadarabban: kedvenc Magrit bőrcipőjét már 12-szer húzta fel különböző nyilvános eseményekre.

5. Kés alá feküdt

2008-ban megműttette az orrát, állítólag légzési problémái miatt.