Egy korty David Beckham

2014. július 24.
Az angol híresség már megmutatta tökéletesen kidolgozott izmait, illatát és stílusát, így eljött az idő különlegesebb vizek, vagyis italok felé evezni.

David Beckham és a zenei mogul Simon Fuller a Diageo likőrcéggel kiegészülve, még áprilisban jelentették be új projektjüket a nyilvánosságnak. A további részletekről hallgattak, ám a találgatásoknak vége szakadt,  mikor a londoni Selfridges kirakta polcaira a sötétkék üvegeket. A Haig Club Single Grain Scotch Whisky – ami leginkább egy férfi parfümre emlékeztet -, a skót House of Haig négyszáz éves whiskey dinasztia felügyelete alatt indult az ízlelőbimbók meghódítására. Sokáig nem is kellett várni, hiszen a a Beckham névvel fémjelzett tej-, és vajkaramella aromájú nemes italból jelentős mennyiséget vásároltak a megjelenése napján.

A borítékolható siker ellenére, rögtön feltűntek az első tiltakozók is, köztük a U.K. charity Alcohol Concern, mely az alkoholgyártó céggel közös megállapodás visszavonására szólította fel a harminckilenc éves sztárt.

„Hihetetlenül kiábrándító, hogy egy olyan globális ikon, mint David Beckham, akit szerte a világon példaképnek tekintenek a gyermekek, alkohol márkához adja a nevét. Mivel eddig kizárólag sport és egészséges, környezettudatos márkákkal működött együtt, ez az eset rendkívül zavaros üzenet küld a világnak. Ezért felszólítjuk David Beckhamat, hogy vonja vissza az együttműködését a whisky gyártó a céggel.”- közölte a jótékonysági szervezet vezetője, Emily Robinson.