Újabb hollywoodi sztár járt Budapesten!

2014. szeptember 23.
William Fichtner Budapestre látogatott a Crossing Lines – Határtalanul című sorozat hivatalos bemutatójára. Mi is ott találkoztunk vele.

A magyar mozikban most futó Tini nindzsa teknőcök „Eric Sacks”-a nem csak a kétéltűek elleni harccal töltötte az idei évet. A hollywoodi filmipar sztárja nemrég fejezte be az AXN saját gyártású produkciójának, a Crossing Lines – Határtalanul című sorozat második évadát. A krimisorozat kulcsfiguráját, Carl Hickman vezető profilozót alakító William Fichtner az Urániában nézte meg az első rész premier előtti vetítését.

A sztár meglepően közvetlen személyisége és kivételes humora igazán különlegessé tette a sajtóeseményt. A premier utáni panelbeszélgetésen elismerte, hogy előző este a magyar borok igazi rajongója lett. A sok finom ital után nehezen indult a reggel.

A Crossing Lines – Határtalanul sorozat forgatása miatt Csehországban élő színész elmesélte azt is, hogy egy percig sem bánja, hogy el kellett költöznie az Egyesült Államokból: „Sosem gondoltam volna, hogy egyszer azért fogok átutazni az óceánon, hogy Európába költözzek. Nem volt könnyű döntés. A sorozat egyik nagy meglepetése azonban éppen az lett számomra, hogy a prágai életet legalább annyira élvezem, mint magát a forgatást. Sok barátom van kint, nem csak amerikaiak, hanem csehek is. A családomat is magammal hoztam: a fiam Prágában jár iskolába. Sőt, nemrég egy prágai baseballcsapatban kezdett el játszani. Kezdjük bebetonozni magunkat” – tette hozzá mosolyogva.

Fichtner mesélt a sorozat második évadáról is, amelyben a karakterek jellemfejlődését emelte ki, majd bevallotta, hogy számára az új évad legérdekesebb része az Amanda Andrews (Carrie-Anne Moss) és Hickman között újra kibontakozó érzelmi szál volt. Kisvártatva mosolyogva hozzáfűzte: „Gondolom, nem kell részleteznem, hogy miért”.

William Fichtner karrierje során rengeteg tévéfilmben és színházi darabban játszott, és összetéveszthetetlen karakterének köszönhetően az egyik legsokoldalúbb színészként tartja számon a szakma. Legutóbbi szerepei között érdemes megemlíteni a Gore Verbinski által rendezett A magányos lovast, amelyben Johnny Depp és Armie Hammer mellett remekel, az Osama bin Laden elfogását feldolgozó Geronimo Hadműveletet, valamint a Neill Blomkamp rendezte Elysium – Zárt világot, ahol Matt Damon és Jodie Foster oldalán nyújt kiváló alakítást.

A színészt legközelebb szeptember 24-én láthatjuk az AXN-en a Crossing Lines – Határtalanul sorozat második évadának premierjében.