A Golden Globe nagy esélyesei

2015. január 10.
Összegyűjtüttük a január 11-i Arany Glóbusz-díjátadó legnagyobb esélyeseit - bemutatjuk 2014 legjobb színésznőit!

Julianne Moore – Claire Danes

Az 54 éves Julianne-t többek között a ‘Legjobb színésznő’ és a ‘Legjobb drámaszínésznő’ kategóriájában jelölték a Megmaradt Alice-nek (Still Alice) című filmjében nyújtott alakításáért (a filmben egy Alzheimer-kóros professzort alakít), de a Térkép a csillagokhoz (Maps to the Stars) című mozijáért is díjat kaphat, mint  ‘Legjobb zenés – és vígjáték színésznő’.

Claire Danes A belső ellenség (Homeland) című amerikai sorozattal nyerhet a ‘Legjobb drámai sorozatszínésznő” kategóriában.

Jennifer Aniston – Keira Knightley

Karrierje csúcsára érhet fel Jennifer Aniston: a Cake című drámában nyújtott alakításának köszönhetően az év ‘Legjobb színésznője’ lehet drámai kategóriában, mígKeira a Kódjátszma (The Imitation Game) című életrajzi mozijáért a ‘Legjobb női mellékszereplője’ díjat nyerheti meg.

Amy Adams – Emma Stone

A Nagy szemek életrajzi drámájáért a ‘Legjobb zenés – és vígjáték színésznő’ és ‘Legjobb színésznő’ kategóriában is jelölték a 40 éves Amy-t, aki tavaly díjazott volt: első Arany Glóbuszát az Amerikai botrány című film szélhámosnőjének megformálásáért kapta.

Emma Stone-t a ‘Legjobb mellékszerepelő’ lehet a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) című filmjében nyújtott alakításéért, amelyet összesen hét Golden Globe-ra jelöltek.

Rosamund Pike – Helen Mirren

A 35 éves egykori brit Bond-lányt Ben Affleck-kel közösen forgatott Holtodiglan (Gone Girl) című filmjéért jelölték ‘Legjobb drámaszínésznő’ és ‘Legjobb színésznő’ kategóriában, ahogyan Helen Mirren-t is Az élet ízei (The Hundred-Foot Journey) című romantikus mozijáért.

Felicity Jones – Emily Blunt

Máris két Golden Globe-jelölést kapott a Stephen Hawking életéről szóló Mindenség elmélete (The Theory of Everything) című filmben játszott szerepéért Felicity Jones, míg Emily Bluntot a Vadregényben (Into the Woods) játszott szerepéért jelölték ‘Legjobb színésznő’ és a „Legjobb zenés- és vígjáték színésznő” kategóriában.