Még ennyi sztárt egy helyen, egy közös ügyért

2015. március 31.
Arra lettünk figyelmesek, hogy a közösségi oldalakon bizonyos sztárok türkizre változtatják a profilképüket. Így kampányoltak Jay Z streaming szolgáltatója, a Tidal mellett.

Jay Z már megint megpróbálja forradalmasítani a zeneipart, és a legnagyobb sztárok természetesen vele tartanak. A rapper tegnap ünnepélyes keretek között indított útjára egy magas lejátszási minőséget biztosító streaming szolgáltatót, a Tidalt.

A Tidal mellett olyan előadó tették le a voksukat, mint Kanye West, Nicki Minaj, Beyoncé, Rihanna, Madonna, a Daft Punk, de Taylor Swift katalógusa is csak itt elérhető. A felsorakozott sztárok, akár egy diplomaátadón szép sorjában egyesével aláírták a szerződést. Madonna egy picit persze most is produkálta magát.

A Tidal egyébként a Spotify fő konkurense kíván lenni. A legtöbb streaming szolgáltatóval ellentétben nem ingyenes, viszont cserébe nincs is telezsúfolva reklámokkal. Kétféleképpen érhető el: havi 9.99 dollárért a többiektől megszokott 320 kbps minőségben, de ha 19.99 dollárt fizetünk, akkor 25 millió dalt hallgathatunk CD minőségű 1440 kbps-en. A szokásos lehetőségek mellett a Tidal még abban is új, hogy zenei sajtó cikkeit egy applikáció segítségével olvasgathatjuk és van benne számfelismerő program is.

Jay Z szerint továbbra is a jövő a zenéé.

Nézd meg a videót!

Fotók: Profimédia – Red Dot