Forgatókönyvíró nőket támogat Meryl Streep

2015. április 24.
Ráadásul kimondottan negyven év felettieket! A New York Woman in Film and Televisionnel és a női filmesekből álló IRIS szervezettel együttműködve támogatja a filmötleteket dédelgető nőket a színésznő.

Az acélkemény vonásokkal bíró, királynői méltóságot sugárzó színésznő úgy döntött, szervezetet alapít a negyven év feletti női forgatókönyvírók támogatásáért. A program létrejöttét vasárnap, a Tribeca Filmfesztivál programjának keretei között jelentette be Meryl Streep.

A Writers Lab névre keresztelt projekt célja, hogy lehetőséget biztosítson olyan negyven év feletti nők számára, akik régóta vágynak arra, hogy jobbnál jobb ötleteiket a gyöngyvásznon lássák viszont. A szerencsések olyan mentoroktól tanulhatják majd meg a forgatókönyvírás minden csínját-binját, mint a Sráckort is jegyző Caroline Kaplan, a Hajrá csajok! írója, Jessica Bendinger, vagy Doktor Szöszi ötletgazdája, Kirsten Smith. A program New Yorkban fog működni, 2015. június 1-ig lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt található róla.