Cannes: érkeznek a sztárok

2015. május 13.
Ma kezdődik a Cannes-i Filmfesztivál, néhány híresség azonban korábban érkezett. Naomi Watts, Sienna Miller, Julianne Moore és Lupita Nyong'o már a francia Riviérán készülnek vörös szőnyeges bevonulásukra.

Vörös szőnyeges bevonulások, premierek és sajtótájékoztatók sora veszi kezdetét ma Cannes-ban, és az elkövetkező napokban minden a moziról és a sztárokról szól majd.

Sienna Miller, Julianne Moore és Lupita Nyong’o felettébb stílusosan vonult végig a francia repülőtéren, Naomi Watts viszont inkább kényelmes öltözetben a családjával, a gyermekeivel együtt érkezett a filmfesztiválra.

Julianne Moore

Naomi Watts és családja

A 68. Cannes-i Filmfesztivált 2015. május 13. és 24. között rendezik meg. Ez évben – a cannes-i fesztiválok történetében először – két fő tölti be a nagyjátékfilmek zsűrielnöki posztját: az 1991-es fesztiválon Arany Pálmát nyert, és a rendezvényre azóta is rendre visszatérő amerikai filmes testvérpár, Joel és Ethan Coen. A fivérek külön-külön szavazati joggal rendelkeznek.

A fesztivál hivatalos versenyprogramjában 19 alkotás vesz részt, köztük Nemes Jeles László Saul fia című műve, mely az egyetlen kelet-európai film. A Saul fia nemcsak az Arany Pálmáért, de az Arany Kamera díjáért is versenyben van.

Fotók: Profimédia – Red Dot