Angelina Jolie megmutatta lányának a menekült gyermekek életét

2015. június 23.
Angelina Jolie évek óta segíti a nehéz sorsú menekült családokat, és sorra járja a menekülttáborokat világszerte. Hogy lányának is jó példát mutasson, magával vitte a legutóbbi útjára, ahol Shiloh barátságot kötött egy szír kislánnyal.

Angelina és kilencéves kislánya, Shiloh különleges anya-lánya utazáson vettek részt. Múlt hét végén egy libanoni menekülttáborba látogattak el, ahol Shiloh egy szír menekült kislánnyal, Halával találkozhatott. A színésznő egy évvel ezelőtt ismerte meg a nehéz sorsú lányt és azóta tervezte, hogy bemutatja őt Shiloh-nak.

„Csodálatos volt látni, ahogy együtt játszottak és összebarátkoztak a lányok. A menekültek jelentős része kisgyerek még. Sokuktól hallottam, hogy nem az otthonuk hiányzik leginkább, hanem az otthon maradt kis barátaik – meséli a színésznő. – A gyerekek helyzete nemhogy javulna idővel, hanem egyre rosszabb. Már nem reménykednek semmiben, magányosak és szép lassan elfelejtik, hogy honnan jöttek.”

Hala egy libanoni menekülttáborban lakik öt testvérével a szülei nélkül. A kislány esete sajnos nem egyedülálló, hiszen az ENSZ kimutatásai alapján az elmúlt évben világszerte 51 millióról 60 millióra emelkedett az otthonukat elvesztő, menedékjogot kérő emberek száma. A kérdés égető problémát jelent, hisz a közel-keleti és az afrikai konfliktusok miatt naponta többezer ember kel útra Európa felé. Angelina, mint az ENSZ Menekültügyi Bizottságának különmegbízottja rengeteg menekülttábort látogatott meg az elmúlt évek során. A sztár fáradhatatlanul járja a világot és elszántan küzd a nehézsorsú menekült családok érdekében.

A színésznő és kislánya a Menekültek Világnapja alkalmából Törökországba utazott a libanoni látogatást követően. A sztár felszólította a világ vezetőit, hogy vegyék észre a valódi problémákat, melyek megoldásra várnak, és amikért nem a nincstelen, segítségre váró családok felelnek. Köszönetet mondott Törökországnak, aki 1,8 millió szír menekültet fogadott be mostanáig.

Fotók: Profimédia – Red Dot