Sztárok, akiket örökbe fogadtak

2015. augusztus 07.
Jamie Foxx nagyszülei házában nőtt fel, Marilyn Monroe pedig kilenc árvaházat is megjárt, mire végre családra talált. Hírességek, akikről talán sosem gondoltad vola, hogy örökbe fogadták őket.

Bill Cllinton

A híres néhai elnök valójában William Jefferson Blythe-ként látta meg a napvilágot 1946-ban. Az édesapja elhunyt egy balesetben, a születése előtt három hónappal, édesanyja pedig New Orleansba költözött, rokonokra hagyva kisfiát. Billt a nagyszülők, Eldridge és Edith Cassidy nevelték fel egészen az anyuka visszatéréséig. Mikor édesanyja hozzáment Roger Clintonhoz a férfi a nevére vette a kis Billt, aki pedig cserébe belevéste a Clinton nevet Amerika történelmébe.

Ray Liotta

Ray New Jerseyben született, és még csak 6 hónapos volt, mikor Mary és Alfred Liotta örökbe fogadták. A színész elmondása szerint már egészen kicsi korában tisztában volt vele, hogy adoptálták, az oviban még csoporttársainak is elmagyarázta, hogyan is működik pontosan a dolog. Nem találkozott vér szerinti családjával egészen negyven éves koráig. 

John Lennon

A Beatles sztárját ötéves korától kezdve anyai nagynénje és nagybátyja nevelte Liverpoolban. John édesapja eltűnt, mikor a szolgálatát teljesítette a hadseregben, anyja pedig megszökött egy másik férfival. 

Nicole Richie

Nicole Richie valójában Nicole Camille Escovedo néven született, és kilencéves volt, mikor új családhoz került. A lehetőségekhez képest szerencsésen alakult a sorsa, ugyanis nem más vette magához, mint az énekes, Lionel Richie. Nicole vér szerinti édesapja zenész volt, aki egy ideig Lionellel turnézott, és úgy tűnik annyira jóban lettek, hogy még kislányát is az énekesre bízta. Nicole hároméves korábban költözött be Lionel Richie házába, mikor a szülők már képtelenek voltak eltartani gyermeküket, évekkel később aztán Nicole hivatalosan is Lionel Richie lánya lett. 

Marilyn Monroe

A legendás szexikon nem a hangzatos Marylin Monroe névvel született, hanem a kevésbé impozáns Norma Jean Morensonnal. Édesanyja, Gladys Baker egyedülálló nő volt, aki filmvágóként dolgozott Hollywoodban, és egy idő után saját vezetéknevére vette lányát. Azonban Marylin édesanyja mentálisan instabil volt, ezért elvették tőle lányát, őt pedig intézetbe zárták. Marilyn legalább kilenc árvaházat járt meg tizenegy éves koráig, mikor egy családi barát, Grace McKee Goddard magához vette őt. 

Jamie Foxx

Jamie Foxx Texasban látta meg a világot, Eric Marlon Bishop néven, és alig héthónapos volt, mikor édesanyja Louise elvált édesapjától. Így került nagyszüleihez, Mark és Esther Talley-hez. Foxx szerint nagyon nagy hatással volt rá nagyanyja, aki mindig is bátorította őt álmai elérésében. Később a színész több nyilvános beszédében is mesélt az adoptálásáról és általában adoptálás előnyeiről. 

Steve Jobs

Az Apple alapítóatyja 1955-ben született San Franciscóban Joanne Simpson és Abdulfattah John Jandali gyermekeként. A szülők nem tudták felnevelni a kisfiút, ezért egy házaspár, Paul és Clara Jobs vette magához a kicsit. Felnőttként Jobs megpróbálta felkutatni vér szerinti családját, és megtudta, hogy szülei később összeházasodtak és született egy kislányuk, Mona Simpson. Jobs saját bevallása szerint nagyon közeli kapcsolatban állt húgával.

(Fotók: Profimedia – Red Dot)