Audrey Hepburn kakaóból és gránátalmaléből

2015. augusztus 24.
Egy kísérletező művész, Yaseen, egészen különös módját választotta a portrékészítésnek. A Manchesterből származó illusztrátor népszerű hírességek képeit, ikonikus portrékat választott ki, majd extrém módon, ételek segítségével alkotta újra.

Yaseen vonalrajzai között olyan közismert sztárok szerepelnek, mint Audrey Hepburn, Michael Jackson, Jack Nicholson és Mr. Bean. Az elkészült munkák lélegzetelállítóan élethűek, ráadásul a fotók készítésekor az angol művész még arra is ügyelt, hogy természetesnek, könnyednek tűnjenek művei. A rajzok alapja legtöbbször fehér selyempapír, kínai tányér vagy fekete kartonpapír. De nem csak a háttérre ügyelt, hanem a kész képek összhatására is. Így például Michael Jackson tejből, szívószállal csepegtetett portréja mellett a tejes flakont helyezte el, méghozzá fektetve, hogy a kíváncsiskodók számára úgy tűnjön: a felborult ital magától öltött ilyen alakot.

Yaseen a Facebookra is feltöltött fotója kapcsán elárulta: „A popkirály készítésekor fekete, matt táblát használtam, ez segített a tej mozgatásában, hiszen fényes felületen ez lehetetlen. Főként azért, mert fölözött, lágy tejet használtam, és emiatt alapból is gyorsan kellett dolgoznom, hiszen a tej nagyon gyorsan párolog. Egy zsírosabb, magasabb százalékú tejnél ez nyilván sokkal könnyebb lett volna.”

Audrey Hepburn készítésekor viszont arra fordított külön figyelmet, hogy a kép megőrizhesse időtlen eleganciáját, ehhez pedig tökéletes választás lett a zöld és fekete organikus kakaópor. A pigmenteknek köszönhetően ez az anyag nagyszerű eszköz az árnyékoláshoz, satírozáshoz is. De a művész kifogyhatatlan ötleteivel sorra gyártja szebbnél szebb rajzokat, amelyeknél bátran variálja a különböző technikák széles skáláját. Erre példa Disney Up! (Fel!) című meséjéből kiragadott pillanat, amelyben a léggömböt ceruzarajz és színes Smarties cukorkák kombinációja adja.

Az Instagramon nap, mint nap újabb kreatív, de legfőképp hihetetlen művekkel lepi meg rajongóit, amelyek között találhatunk palacsintára, de akár Oreo kekszre készített portrékat is.

Yaseen mlegújabb alkotásait megtaláljátok a Facebookon!
Ha pedig ti is követni szeretnétek a zseniális angol művészt, keressétek a @yaseen_uk néven, minket pedig a @marieclairehun név alatt találtok az Instagramon!