Eddie Redmayne egy gyönyörű transznemű nő – itt az első trailer

2015. szeptember 03.
Az Oscar-díjas színész, Eddie Redmayne nem titok, hogy egy transznemű nőt alakít a vásznon: megérkezett az első előzetes is!

Egyes vélemények szerint a The Danish Girl című mozi meghozhatja Redmayne számára a második Oscar-díjat is, mások szerint az sokkal biztosabb, hogy mi, nézők könnyes szemmel hagyjuk majd el a mozit.

Eddie az egyik első nemi átalakító műtéten átesett ember, Lili Elbe bőrébe bújik, vagyis Stephen Hawking után ismét egy történelmi jelentőségű szereppel rukkol elő. Úgy tűnik, imádja az effajta kihívásokat.

A film David Ebershoff 2000-ben megjelent regénye alapján készült. Az igaz történet az 1882-ben Einar Mogens Wegener néven, férfiként született, de később magát nővé operáltató személy történetét dolgozza fel. Einar az operáció után felvette a Lili Elbe nevet, majd még további négy beavatkozásnak vetette alá magát. Az utolsó műtét során méhet is kapott volna, de a szervkilökődés miatt életét vesztette.

A The Danish Girl című film Elbe történetét követi nyomon, aki elsőnek vállalkozott nemváltoztató műtétre az 1920-as években. Elbe feleségét a filmben Alicia Vikander alakítja.

A filmek november 27-én mutatják be – nálunk sajnos még nem tudni pontosan mikor.

Íme az első képkockák:

Fotó: Profimédia – Red Dot