Kovács Patrícia a hírhedt kurtizán szerepében

2015. október 26.
Megérkezett az első előzetes a Félvilág című filmhez, amelyben Kovács Patrícia Mágnás Elzát, a múlt század elejének luxuskurtizánját alakítja.

A berni követ alkotói, Szász Attila rendező és Köbli Róbert forgatókönyvíró a pesti éjszaka hírhedt kurtizánjának utolsó napjait filmesítette meg a Félvilág című filmben.

1914 januárjában egy utazókosarat sodort partra a jeges Duna, benne egy megfojtott nő holttestével. A hulla a pesti éjszaka híres-hírhedt kurtizánja, Mágnás Elza volt. Ki ölte meg Elzát és miért? Az első világháború előtt hónapokig ez a kérdés tartotta lázban Budapestet, és foglalkoztatja 100 év elteltével is a közvéleményt. Erről a rejtélyről lebbenti fel a fátylat a Félvilág, amely Mágnás Elza utolsó napjait dolgozza fel.

A film középpontjában három nő áll: Mágnás Elza (Kovács Patrícia), bigott komornája, Rózsi (Gryllus Dorka), valamint a fiatal és naiv cselédlány, Kató (Döbrösi Laura). A közöttük szövődő bizarr, szenvedélyes viszonyokat és sikamlós hatalmi játszmákat az Elza körül felbukkanó férfiak (Kulka János és Sándor Péter) bonyolítják tovább, egészen a sokkoló végkifejletig.

Az új kosztümös thriller eredetileg tévéfilmnek készült, ezért először majd a valószínűleg decemberben, a két ünnep között a köztévén lesz látható (Duna TV). Remélhetőleg aztán majd a mozikban is!

Fotók: Szupermodern