Hetedik alkalommal is Marie Claire Fashion Days

2015. november 12.
November 13. és 15. között hetedik alkalommal Marie Claire Fashion Days, ezúttal a Várkert Bazárban. Az egyedülálló gálát péntek este egy szakmai nap nyitja, amelyen hazai sztárok, ismert emberek vezetik fel az ország legtehetségesebb tervezőinek 2016-os tavaszi–nyári kollekcióit.

A NUBU ruhájában Verrasztó Evelynt, Sármán Nóra csipkékkel tarkított összeállításában Pásztor Annát, Konsanszky Dóra kreálmányában a Blahalouisiana énekesnőjét, Schoblocher Barbarát, az Elysian letisztult darabjában Epres Pannit, Tomcsányi Dóri kollekciójában Balla Esztert, az egyetlen férfi tervező, Benus Dani szintén egyedüli férfi „modelljeként” Lengyel Tamást, a The FOUR kreatív szerelésében Horányi Julit, míg Oláh Zsigmond és a Zigi tetőtől talpig nőies outfitjében Rúzsa Magdit csodálhatjuk meg.

(Pásztor Anna és Rúzsa Magdi ruhapróbáját már megmutattuk!)

Az ünnepélyes nyitányt követően szombaton és vasárnap a legtehetségesebb 29 magyar tervező, két hazai és két londoni divatiskola, valamint számos nemzetközi márka divatbemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők. Vasárnap láthatjuk a Romani tavaszi-nyári kollekcióját, amelyet részben olyan ikonikus nők inspiráltak, akik sokaknak jelentik ma is az igazi nőt, a szépséget, a csábítást, ugyanakkor erőt, függetlenséget, szabadságot sugároznak még a ma emberének is. A hétvége programjában a 25 döntős ifjú tervezőből kihirdetik Az év fiatal divattervezőjét, valamint kiosztják Az év street style szettjéért járó díjat is. Míg az előbbi pályázaton a zsűri a fekete legstílusosabb párját kereste a tervezett ruhakölteményekben, addig az utóbbin a legátlagosabb hétköznapot is feldobó, hibátlanul komponált street outfitet díjazzák. Mindezeken kívül egész hétvégén érdekes workshopok, színes kísérőprogramok és nyeremények várják az érdeklődőket.

Marie Claire Fashion Days
2015. november 13–15.
Várkert Bazár

Részletes programért kattints ide!