Kate Winslet – Exkluzív interjú

2015. december 11.
Legfrissebb filmjében Steve Jobs hű munkatársát, Joanna Hoffmant alakítja, a szerepért pedig Golden Globe-jelölést kapott. Az Oscar-díjas színésznővel egy elegáns londoni hotelben beszélgettünk – ahol még CD-t is dedikált nekünk.


Profimédia – Red Dot

Kate Winslet nemrég töltötte be a negyvenet, majd azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy beintett a szépségiparnak, és megüzente: őt senki ne merje photoshopolni többé, mert aki erre vetemedik, annak vele gyűlik meg a baja. A szókimondás élőben is jellemző a színésznőre, interjúnk során csak úgy röpködnek az ízes indulatszavak, amelyek, kellően angolos humorba csomagolva, igencsak szórakoztatóvá teszik a beszélgetést.

Hogy áll a technikai kütyükkel?

Ugye, ez nem egy Mac önnél? Na jó, csak vicceltem, nem az Apple reklámembere vagyok. Most, hogy szerepeltem a Steve Jobs filmben, mindenki a kütyüimre kíváncsi. Büszkén állíthatom: nálunk otthon még egy árva családi számítógép sincsen. Nekem már egy iPhone is sok, minek még egy számítógép is mellé?

Szigorú a házirend odahaza?

Az első és legfontosabb családi szabály, hogy senki se ragadjon hozzá a telefonjához. Bárhová nézek, azt látom, hogy az emberek elválaszthatatlanok a telefonjaiktól – nálunk ilyen nem lesz, ha a fene fenét eszik, ennek én akkor is az útját állom. Úgy érzem, ura vagyok a helyzetnek, nincs okom az aggodalomra. A fiam még csak 11 éves, ő egyelőre a telefonmentes családtagok közé tartozik – még odébb van, hogy megkapja az első okostelefonját. Ellenben a lányom már a 15-öt is betöltötte, ez már az a kor, amikor elkerülhetetlenné vált, hogy beszerezzünk neki egy iPhone-t. Ami viszont egy kicsit aggaszt, hogy a kétéves testvérük igazi telefonmániás: bármit vesz a kezébe, úgy tesz, mintha az egy telefon lenne. Múltkor egy kártyalapot kaparintott meg, azt hiszem, éppen a pikk ász volt: a füléhez emelte, és beleszólt: halló? Ez azért egy kicsit ijesztő. Mindenesetre az otthoni internetezés meg van tiltva, nálunk senki se lógjon a Facebookon vagy a Twitteren. Szerintem nem olyan rendkívüli dolgok ezek, minden más háztartásban hasonló, a józan ész diktálta szabályok vannak érvényben.

A hollywoodi sztárok között akadnak olyanok, akik nemcsak értik, de szeretik is a viccet, sőt kaphatók arra is, hogy a róluk szóló, vitriolos tweeteket nagy nyilvánosság előtt felolvassák. Julia Robertstől Emma Stone-ig számos híresség megtette már. Ön is vállalkozna hasonlóra?

Hülyéskedik? Miért tennék ilyet?! Még csak az hiányzik! Soha életemben nem voltam fenn a Twitteren, és biztosíthatom, nem most fogom elkezdeni. Már itt meghiúsulna a dolog. De micsoda baromság már ez az egész! Miért lennék kíváncsi arra, hogy ki mivel savaz? Majd bolond leszek önként és dalolva beleszaladni egy ilyen pofonba. Az élet túl rövid az ilyesmihez.

szerző: Köves Gábor

A teljes interjú a Marie Claire magazin január–februári számában olvasható.


KATE WINSLET saját kezű aláírása