Magyar származású színésznő a Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztiválon

2016. január 14.
2016. január 1-je és 11-e között lezajlott a 27. Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztivál, ahol a magyar származású fiatal színésznő, Coco König is felragyogott.


Coco a gálavacsorán egyedülálló Valentino Vintage ruhát viselt, amely közel 20 éves múltra tekint vissza. A nappali eseményen a színésznő könnyed stílusú, sötétkék Chanel Haute Couture öltözékben jelent meg.

A félig magyar, félig osztrák származású fiatal színésznő, Coco König, január 2-án szombaton a 2016-os Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztiválra látogatott első nagyjátékfilmje, a JutalomJáték (The Carer) díszbemutatója alkalmából.
A nemrég elhunyt színházrendező ikon, Luc Bondy és a nemzetközi filmfesztiválokon is komoly sikereket elért magyar rendező, Edelényi János (Prima Primavera) ifjú múzsája – a színpad után – a filmvásznat is meghódította. A nemzetközi koprodukcióban készült dráma-vígjátékot, a JutalomJátékot (The Carer) is Edelényi jegyzi. Ebben Coco fiatal magyar színésznőt játszik, Dorottyát, akinek egyetlen álma, hogy angol színházban játszhasson. A sors összahozza őt a színészóriással, Sir Michael Gifforddal, akit egy igazi színészlegenda, a Hannibal Lecter eredeti megformálójaként is ismert Brian Cox (Az embervadász, Trója) alakít. A lány ápolónőként a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő művész mellé szegődik, akinek azonban nincs más vágya, mint egyedül lenni.

A filmben az önmagát alakító Roger Moore, valamint a Downton Abbey-ből és a Négy esküvő és egy temetésből is ismert Anna Chancellor is feltűnik,  Brian Cox lányát pedig A zongoristából is ismert Emilia Fox játssza. A forgatókönyvet – Edelényi János és Tom Kinninmont mellett – a Bernardo Bertolucci rendezésében készült Álmodozókat is jegyző Gilbert Adair írta.

Coco König sikerének csillaga tehát egyre fényesebben ragyog, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a friss jóhír, hogy következő ugrásként a színésznő már egy nagyszabású produkció, az Assasin’s Creed című, készülőben lévő történelmi kalandfilm szereplőjeként olyan további világsztárok oldalán tűnik fel majd a vásznon, mint Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons és Brendan Gleeson. A rendező a Macbeth kapcsán is ismertté vált Justin Kurzel lesz.

Némi háttérinfó Coco Königről

Az anyai ágon magyar, apai ágon osztrák származású színésznőt már kisgyermekkorában is vonzotta a színjátszás, tanulóéveiben pedig fokozatosan egyre komolyabb feladatok találták meg. Első szerepét a neves színházi rendezőtől, Luc Bondy-tól kapta a bécsi Burgtheaterben játszott Tartuffe-ben, később a párizsi Odeonban bemutatott, szintén Bondy által jegyzett Ivanovban, valamint a Berliner Ensemble-ben, Ödön von Horváth Don Juan hazatér a háborúból című színjátékában. Az ekkor 17 éves Coco – többek között – olyan nagy nevek közé került, mint Ilse Ritter vagy Samuel Finzi. Hamarosan Edelényi János is felfigyelt rá, így kapta meg a JutalomJátékban (The Carer) Dorottya szerepét – az eredetileg 30 éves karaktert Edelényi – Coco korához igazítva – 18 évesre írta át. A Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztiválon is nagy sikerrel bemutatott dráma-vígjáték után, következő filmszerepe a Justin Kurzel által rendezett Assasin’s Creed lesz. Színpadon is újabb feladatok várják: 2016. augusztusában először Salzburgban mutatják be Schiller Haramiák című drámáját, amelyben Coco Amáliát fogja alakítani.