Neves zsűri dönt a Story Gála értékdíjairól

2016. január 22.
Újra itt a Story Gála: idén is találkozik egymással a hazai sztárvilág és a közösségi élet résztvevői. A piacvezető sztármagazin immáron 17. alkalommal díjazza a kimagasló teljesítményeket. Az eseményre a hagyományoknak megfelelően farsang idején kerül sor, február 13-án tárja ki kapuit a Corinthia Hotel.

Fotó: Talabér Tamás

Az olvasók szavazatai és szakmai „zsűri” dönt a díjakról. A közönség szavazólapon, valamint online formában nyilváníthat véleményt, de komoly szerep jut a szakmai kuratóriumnak is. A testületet Pataki Ági fotómodell, filmproducer, Miklósa Erika operaénekesnő, Kovács Ági olimpiai bajnok úszó, Kulka János színművész és Vitray Tamás televíziós személyiség alkotja. A kuratórium tagjai döntik el, hogy kik azok, akik pályafutásukkal kiérdemelték az értékdíjat a műsorvezetés, színművészet, zene, sport és film területén. A Story Gálán kiderül, kikre esett a választásuk.

Vitray Tamás idén is Magyarország legkiválóbb műsorvezetőjének adja át a nagy presztízsű értékdíjat. „A zsűri szakemberekből áll, akik területük kiválóságai. Mégis mindenki él azzal a lehetőséggel, hogy a többi tag javaslatát, jelöltjeit vitassa vagy akár meg is vétózza, így a döntés közös volt” – mondta a televíziós. „Sokat alakult ez a szakterület, mióta már nem művelem. Olyan embert kerestünk, aki saját, alapvető adottságai és az idők során tanúsított fejlődése alapján megérdemli a díjat. Mindezek mellett fontos szempont volt a sokoldalúság is, vagyis az, hogy a jelölt a szakma egyéb területén is bizonyított-e. Éppen ezért az elektronikus média kategóriában nem volt nehéz dolgunk: szűk a kínálat, hiszen aki szóba jöhetett, az már a korábbi években nyert valamilyen díjat, mi pedig új kiválóságot keresünk” – mondta Vitray Tamás.

Kovács Ági olimpiai bajnok azt mondja, teljes egyetértés volt a kuratóriumi tagok között. „Az értékdíj nemcsak egy kiemelkedő év jutalma, hanem egy életpálya elismerése. Az, hogy nem volt komoly vita a jelölt körül talán azt jelzi: jól választottunk” – mondta az egykori élsportoló, aki örül annak, hogy a Story Gálán a showbiznisz szereplőin túl sportolókat és művészeket is díjaznak. „A legtöbb sikert nem csak a csillogás övezi: kemény munka áll mögötte, amely a szürke mindennapokban talán nem annyira vonzó. Fontosnak tartom, hogy azokat a sikereket is bemutassuk, amelyek nincsenek nap mint nap a szemünk előtt, viszont az év 365 napjában keményen meg kell dolgozni értük! ” – nyilatkozta az úszó.

A színészmesterséget Kulka János képviseli a kuratóriumban. „Méltó jelölteket találtunk, nagyszerű lista állt össze. Megtisztelő volt a felkérés, hogy vegyek részt a kiválasztásban, hiszen itt értékdíjakról van szó, nem kellett nézettségi listákkal, vagy népszerűségi mutatókkal foglalkoznunk” – mondta Kulka János. A sztárság és a hírnév éjszakája közeledtével elmondta, annak idején, kezdő színészként ő is nagyon vágyott az ismertségre, hogy „személyi nélkül engedjék be a tévé épületébe”. „Azóta belegondoltam, hogy mi lenne, ha nem itt élnék és senki sem ismerne fel, ami néha azért vonzó lehetőség. Aztán arra jutottam, hogy a hírnév az odafigyelés és a szeretet jele. Az ember pedig ott szeret lenni, ahol szeretik, megbecsülik” – mondta a Kossuth-díjas színművész.