Perdülj táncra Kozma Orsival!

2016. április 27.
Könnyedebb oldalát mutatja meg legújabb dalában, az „Igen”-ben Kozma Orsi. A szám pozitív életérzést sugall, és már most komoly közönségkedvencnek ígérkezik. A folyamatos megújulásra kész énekesnő ezúttal a TEJ zenekar frontemberével, Pálinkás Tomival dolgozott együtt, a fúvós- és vonós hangszerelés pedig a Kiscsillag basszusgitárosának, Erős Mártonnak a munkáját dicséri.

A továbblépés gondolatkörével foglalkozik a szám, te is egy ilyen továbblépős szakaszban vagy?

Az életemben mindig voltak és persze még lesznek is ilyen időszakok, most éppen a karrieremben történt egy kis változás. 2013-ban jelent meg az utolsó szóló pop lemezem, és az utóbbi három év tapasztalatai arra sarkalltak, hogy újra a pop műfaja felé vegyem az irányt.

Mit gondolsz, mitől lesz egy szám sláger?

Fontos az újító szándék, és a műfajok ízléses keveredése. Az „Igen” is vegyes, pop és funky elemeket ötvöz. A funky most nagy telitalálat, hiszen újra reneszánszát éli. De nem az volt az elsődleges célunk, hogy csináljunk egy funkys nótát, a dal a hangszerelési folyamat alatt alakult ilyenné. És, hogy hogyan lesz valamiből sláger? Sajnos a tuti receptet nem ismerem, sok minden kell hozzá, de a legfontosabb, hogy elérjen a közönség szívéhez. Egy szám tőlük lesz sláger.

A férjed is zenész, mit szólt az Igen-hez?

Tetszik neki, de a munkafolyamat alatt nagyon kritikus volt. Persze hálás vagyok neki ezért, örülök, hogy tud objektív lenni velem kapcsolatban. Az ötletei és a tanácsai kifejezetten jót tettek, és, ha kritizált, azt mindig építő szándékkal tette.

Több zenekar, több zenészét válogattátok össze, milyen volt a csapatmunka?

Sikeresnek gondolom ezt a  fúziót. Az élőhangszeres felvétel például Pálinkás Tamás producer ötlete volt, ami nagyon jót tett. Szuper csapattal dolgoztunk, a szélrózsa minden irányából érkezett zenészek rendkívül sokszínű tapasztalata nagyon inspiráló volt. Most dolgozunk a dal remixén, ami teljesen más lesz, hamarosan ezt is hallhatja a nagyközönség. És jó hír, hogy a dal már elérhető deezeren, ituneson, tidalon, google play-en és a dalok.hun is.