Nem mindennapi házassági szerződések a sztárvilágból

2017. május 23.
Mit tehet meg Nicole Kidman és mit nem? Hogy áll a helyzet Beyoncé és JayZ között? Összeszedtük a legérdekesebb házassági szerződéseket a sztárvilágból.

Fotó: Profimedia – Red Dot

A házassági és vagyonjogi szerződés megkötését sokan a bizalom hiányával azonosítják, annak ellenére, hogy számtalan később felmerülő vitát és pereskedést kerülhetnének el vele a házastársak. Természetes, hogy az esküvő előtt nem a legüdítőbb dolog egyből anyagi igényeinkről vagy a válás lehetőségéről diskurálni, mégis bizonyos esetekben érdemes. Mi van akkor, ha például jelentős az anyagi különbség a házastársak között? Esetleg másik, vagy több partnertől származó gyermekei van jövendőbelinknek? Vagy ha nem mi vagyunk az elsők, akit az oltár elé vezet? A hírességek tudják ezt! Már Napóleon is házassági szerződést kötött 1796 márciusában Joséphine-nel: a papírok szerint, amely aztán félmillió euróért kelt el egy árverésen, a szerződés abszolút Napóleon függetlenségét támogatta. Madame Bonaparte biztos lehetett benne, hogy felhalmozott adósságait és jelzálogkölcsöneit a férje soha nem fogja helyette kifizetni.

Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas

Talán ez volt az első olyan házassági szerződés, ami igazán nagy port kavart a médiában, mivel Michael Douglas feltételei között az is szerepelt, hogy a színésznő köteles az alakját szigorúan karbantartani. Ha Catherine nem hízik 4 kilónál többet a házasságuk alatt, minden sikeres, együtt eltöltött házas év után 2,6 millió dollárral lehet gazdagabb. Ha pedig a színész bizonyítottan félrelép, kedves felesége azon nyomban 5 millió dollárra jogosult.

Fotó: Profimedia – Red dot

Nicole Kidman és Keith Urban

Bár Nicole nem volt híve, pénzügyi tanácsadói unszolására kötött házassági szerződést, mielőtt hozzáment a countryénekes, Keith Urbanhoz. A szerződést Nicole arra használta fel, hogy motiválja férjét. A férfinek korábban súlyos alkohol és drogproblémái voltak, ezért a színésznő kikötötte, hogy ha férje ismét kísértésbe esik, nemcsak elvonóra köteles menni, de semmit sem kap Nicole 150 milliós vagyonából. A countryénekes különben sem jár rosszul a helyes életmóddal, minden közösen eltöltött év után 640 ezer dollárra jogosult a „tisztaság” fejében.

Fotó: Profimedia – Red dot

Beyoncé és Jay-Z

Ami a tied az az enyém is – üzeni Beyoncé a házassági szerződésében. A popdíva bármikor igényt tarthat Jay-Z magánrepülőjének használatára, a teljes autóparkra, amelynek többek között még egy 1 milliót érő 1959-es Rolls Royce is tagja. Emellett, amennyiben házasságuk két éven belül véget ér, Jay-Z 10 millió dollárt köteles fizetni feleségének, egyébként évente 1 millió dollárral gyarapszik az énekesnő számlája tizenöt éven keresztül, abban az esetben, ha a házasságuk boldog. Ráadásul az énekesnő minden egyes gyerek után is 5 millió dollárt kap.

Fotó: Profimedia – Red dot

Bill Gates és Melinda French Gates

A világ egyik leggazdagabb embere meglehetősen liberális házassági szerződést kötött feleségével, Melindával. A Microsoft alapítója az elején ellenezte a megállapodást, amikor viszont mégis létrejött, belekerült, hogy Billnek joga van évente egy hétvégét az előző szeretőjével tölteni.

Fotó: Profimedia – Red dot

Kimi Räikkönen és Minttu Virtanen

A nyugodt természetéről ismert autóversenyző pénztárcáját erősen érintette előző, szépségkirálynő feleségének távozása. Az ex ugyanis komoly összegtől szabadította meg Kimit, amikor felbomlott a házasságuk. Így érthető, hogy újdonsült feleségével, aki első gyermekének édasanyja, már egy komolyabb szerződést íratott alá pusztán elővigyázatosságból. Minttu Virtanen természetesen szignózta a „biztosítást”, hogy megnyugtassa férjét, és biztosítsa önzetlen szeretetéről.

Fotó: Profimedia – Red dot