George és Amal Clooney 3000 szíriai gyereket iratott iskolába

2017. augusztus 07.
A Clooney házaspár más szervezetekkel összefogva támogatja a szíriai menekült gyerekek iskoláztatását.

A Clooney Foundation For Justice az UNICEF és a Google együttműködésében 3,25 millió dollárnak megfelelő összeget adományotnak hét libanoni iskolának. Az összeg hatalmas segítséget nyújthat a szíriai menekült gyerekek taníttatásában, akiket az iskolák meghosszabbított tanítási idejében oktatnak majd, ami azért is borzasztóan fontos, mert az UNICEF friss jelentései szerint jelenleg nagyjából 200,000 háborús zónából menekülő szír gyerekek él a tanulás lehetőségétől megfosztva.


Fotó: Profimedia – Red Dot

A Clooney házaspár a jótékony akcióhoz fűzött kiáltványban ezt írja: „A fiatal szíriai menekültek ezreit fenyegeti veszély – annak a veszélye, hogy soha nem lehetnek a társadalom aktív tagjai. A hivatalos oktatás képes lehet változtatni ezen. Nem akarunk elveszíteni egy teljes generációt azért, mert az a balszerencse érte őket, hogy rossz időben rossz helyre születtek.”

Érdekes adalék, hogy Amal Clooney annak idején szintén menekültként érkezett Nagy-Britanniába, a családja a líbiai polgárháború ideje alatt hagyta el hazáját. Amal emberjogi ügyvédként és magánszemélyként is sokat foglalkozik a peremre szorult csapatokkal, és férjével, George Clooney-val is sok jótékony akcióban vesznek részt.

TheGuardian