Dívák, akik szexepiljükkel divatba hozták a szépségpöttyöket

2017. augusztus 31.
Kezdetben eltávolíttatták volna szépségpöttyüket, ami mára világhírű védjegyüké vált. Ikonok következnek, akiket nehéz lenne elképzelnünk szexepiljeik nélkül.

Fotó: Profimedia – Red dot

Ki gondolta volna, hogy Cindy Crawfordot nem sokkal modellé avanzsálása előtt édesanyja beszélte le ikonikus szépségpöttyének eltávolításáról? Ajkai felett a szexepil szerencsére végül a helyén maradt, a kisvárosi lány pedig hamarosan a Vogue címlapját találta magát, amiben valószínű, hogy apró foltja is közrejátszott.

A szépséfoltok mágneses terjedése azóta jelenséggé vált, a 80-as években sokan maguknak rajzoltak saját pöttyöt, hogy Madonna Matterial girl-jére, Marily Monroe-ra vagy Sophia Lorenre hasonlítsanak. A jól elhelyezett szépségfolt hóbortja azonban egészen Marie Antoinette 18. századi hagyományára nyúlik vissza, miszerint a királyné arra kérte udvaroncait, hogy mesterséges pöttyök viselésével fejezzék ki társadalmi hovatartozásukat és családi állapotukat.

Vintagenek ugyanakkor semmiképp sem nevezhető a hóbort, hiszen Blake Lively-től kezdve Kate Upton-on át számos színésznő büszke szépségpöttyeire, bátorítva ezzel követőiket szexepiljeik felvállalására.