Hallanod kell, mit mondott Nicole Kidman a családon belüli erőszakról

2017. október 03.
A Hatalmas kis hazugságokban vérfagyasztóan alakította a családon belüli erőszak áldozatául eső Celeste-et, olyannyira, hogy nemrégiben Emmy-díjat is kapott érte. Nicole Kidman már köszönőbeszédében is kiállt az erőszak ellen, most pedig zseniális esszét is írt a témában.

Nicole Kidman elképesztő volt Celeste szerepében: az Alexander Skarsgard által megformált abuzív férj árnyékában élő asszony karaktere olyan dilemmákat vetett fel, amiről még mindig nem beszélünk eleget. A valaha sikeres és független Celeste megmutatta, milyen könnyen magyarázza szenvedélynek az erőszakot még egy erős és okos nő is, hogy milyen megnyerőnek tűnhet mások szemében az a férj, aki állandóan kék-zöld nyomokat hagy felesége testén.

Kidman alakítása nemrégiben Emmy-díjat ért, a színésznő pedig köszönőbeszédében is megragadta az alkalmat, hogy kiálljon a családon belüli erőszak ellen. Most a Porter téli számába írt zseniális esszét a témában, amiben azt mondja: „Soha nem gondoltam, hogy hátrányos helyzetű lennék azért, mert lánynak születtem. A nők és férfiak közti egyenlőség a DNS-emben van.”

A színésznő azt is elmondta, hogy nagyon szerencsés, hogy feminista anyuka és erős, támogató édesapa nevelte fel őt. Most pedig a számára alapvető értéket pedig másoknak is át szeretné adni. „Hiszek az emberi összefogásban. Ha 3.5 milliárd nőtársam és a támogató férfiak is mind velünk vannak a jó ügy érdekében, létezik bármi is, amit ne tudnánk elérni?”

Fotók: Profimédia – Red Dot