Gubás Gabi úgy érzi, a helyén van

2017. november 03.

Egyre több helyről halljuk, nagyban változik a világ, amiben élünk, mást látunk, mást olvasunk, mást viselünk, mint felmenőink. Mégis, vajon semmi nem menthető át a 21. századi nő életébe a múltból? Egy szó, egy tekintet, egy döntés, akár egy ékszer – üzenetet hordozhat a jelenre és a jövőre is. November 6-án, a New York Kávéházban ebből a gondolatból kiindulva művészetről, ékszerről és öltözékről, stílusról és a magazinok felelősségéről is beszélgetnek. A program vendége lesz hazánk egyik legnépszerűbb színésznője, Gubás Gabi, akivel máris bemelegítettünk.

Gubás Gabi, ahogy belép a patinás Kávéházba, árad belőle a harmónia és a nőiség. Látszik, hogy rendben van magával, okos, tudatos nő, aki a szakmájában éppúgy a helyén van, mint otthon: boldog anya, és hangsúlyozza is anyaságát. Miközben a hangulatos Nyugat Bárba jutunk, Gabi sokat mesél Szabó Győzővel közös, önálló estjéről, dalokról, kedvenc verseiről, nőségről, színpadról – szerepekről, amik (nemcsak) az ő életének főbb színterei. Azért találkozunk, hogy kísérletet tegyünk: miképp lehet egy mai, modern tervezői öltözéket klasszikus, drágaköves ékszerekkel párosítani? Lehet-e múltat a jelennel vegyíteni, és vajon Gabi hogy érzi magát benne. Az asztalon rengeteg drágakő, art deco nyakék, gyémánt óra és karkötő a BÁV jóvoltából, míg a vállfán a ruhát Kiss Tibi, a Je suis belle tervezője igazítja, és már várja Gabit, öltözzön át.

Összhangban…

„Ó, ez nagyon az én világom – ragyog Gabi. – Karláncok, óra, gyűrű, apró drágakövek. Nagyon szeretem az ékszereket, sok drágakő ékszerem van. Szerencsés vagyok, mert van egy olyan lány, akit megtaláltam magamnak, aki nekem készít ékszert, az én egyéniségemhez. Ez különleges kapcsolódás és az ékszerei gyönyörűek. Sokszor ruhát mutatok neki, amihez kérem, követ mutasson, de az is előfordult, hogy hozzátervezte az ékszert a ruhámhoz.”

Ekkor lép mellénk Tibi, kezén a csíkos és selyembetétes ruha, rásegíti Gabira és mesél.

„A ruha, öltözék és ékszer kapcsolódása otthonos számomra – meséli. – Mi az elmúlt pár szezonban már úgy terveztük meg a bemutatóinkat, hogy minden egyes look, minden egyes öltözék egy női karaktert személyesítsen meg. Keressük azokat a női személyiségjegyeket, amiket szeretnénk megmutatni a közönségünknek. Ebbe beletartozik az is, hogy igen, akár egy ékszer kompozíció legyen, ami kiegészíti az öltözékünket, de ezzel nagyon szabadon játszunk.”

Az összhang tökéletes, a fotózás alatt több tucat ember gyűlik össze és figyeli, miképp kel életre ruha és ékszer Gubás Gabin, aki látszik, átadta magát a helyek, a „szerepnek”. Mikor erre kérdezek, habár nem klasszikus színpadon vagyunk, megerősít.

„Színpad és magánélet – a kettő szorosan összefonódik. Amikor az ember fellép a színpadra, szerepet játszik – lelkileg és testileg is megtisztul. Ilyenkor befogadok egy újabb lelket. Ehhez a színpadon le kell venni minden olyan személyes dolgot, ami emlékeztet az én saját énemre, a Gubás Gabi lényemre. Az agyamban persze mindig ott van ez az én, Gubás Gabi, de át kell teljesen lényegülni.”

Még pár kattintás… Indulnánk haza, amikor a szó ismét az ékszerekre terelődik.

„Most például nincs rajtam a karikagyűrűm, pedig ez a legfontosabb ékszerem. A színpadon ugyanis ezt is le kell venni, a sok öltözésnél, jelmeznél, fellépésnél elkallódhat – mesél Gabi. – Megtörtént eset, hogy majdnem eltűnt, azóta nagyon vigyázok, amikor fellépésem van, csínján bánok az ékszereimmel.”

„Én magam nagyon sok ékszert vásárolok, nem kifejezetten drágákat – folytatja Tibi. – Azok a kedvenceim, ahol egy kapcsolódási pont izgalmasan van kitalálva. Ha különleges ékszereket keresek, főleg azok tetszenek, amik nagyok, látványosak, izgalmas formavilággal bírnak.”

Indulunk, a beszélgetést pedig november 6-án, a New York Kávéházban folytatjuk, további vendégekkel kiegészülve. Szóba kerül majd az a számtalan mai trend, ami ékszerpiacon jelen van, lesz sok irodalom és megvitatjuk a magazinok felelősségét is, a Marie Claire üzenetét: éld ki a vágyaidat és bátran feszegesd határaidat!

Szerző: Juhász Anna Fotó: Bodnár Zsófia

Részletek bővebben ITT!
Jelentkezés: newyorkprogram@cafeandevent.eu