Mucsi Zoltán a kifutóra cseréli a színpadot?

2017. november 14.

„Nagyon megdöbbentem, amikor felkértek, úgy éreztem, bajban lehet a divatszakma – kezdi mosolyogva a színművész. – Lélekben járok edzőhöz, a pszichológusom is tréningez, bízom benne, hogy  péntekre minden szempontból készen állok majd, bár még addig lehet, hogy szükségem lesz egy ránctalanításra. A viccet félretéve meglepett, de nagyon boldog voltam, hogy kikacsinthatok egy kicsit a szakmámból, egy gegnek fogom fel most ezt a szerepet. Jelmez ugyan volt már rajtam a 40 éves pályafutásom alatt, de kifutón még sosem jártam, így mondhatjuk, hogy egy vadiúj szerepben debütálok a Marie Claire Fashion Days szakmai napján. Azért is öröm ez számomra, mert ha esetleg valamikor véget ér a színészkarrierem, egyből tálcán nyújtják felém az új szakmát. A hétköznapokban egyébként nem komplikálom túl az öltözködést, olyan ruhákat veszek fel, amelyek kényelmesek vagy egyszerűen megtetszenek. Mivel a fekete színt nagyon kedvelem, egyből megértettük egymást Lakatos Sándorral, ugyanis kollekciójában ez és a fehér szín dominál. Bátornak és különlegesnek tartom a MODE by Sandor Lakatos márkát” – mesél új szerepéről Mucsi Zoltán.

Lakatos Sándor következetesen építi kollekcióit: legújabb, 2018-as tavaszi–nyári darabjaira is a tőle megszokott fekete-fehér színek használata és a rafinált szabászati megoldások jellemzők. A kollekció női és férfi öltözékeket is kínál a modern úriembereknek és a végzet asszonyainak.

„A 2018-as tavaszi–nyári outfitekben is a fekete-fehér összjátéka dominál, természetesen most is különleges szabászati megoldásokkal dolgoztam. Munkáimban a klasszikus szabásvonal keveredik az újító ötletekkel: előfordulhat például, hogy egy hajszálcsíkos, elegáns nadrágból végül férfipulóver, míg egy ropogós fehér ingből nadrág lesz. Ami a mintázatot illeti az illúzióra, az optikai csalódásra építek az új kollekciómban. A fekete és fehér játékából és a minták kalandos összefutásából különleges érzéki csalódások születnek. Megtisztelő, hogy Mucsi Zoltán elvállalta a felkérést, és idén ő mutatja be a 2018-as tavaszi–nyári kollekcióm első darabját a Marie Claire Fashion Days kifutóján. Sokkal jobban szeretek olyan karakterekre ruhát tervezni, akik nem a divat világában mozognak, ugyanis ez rendkívül izgalmas kihívás. A színművész szereti a fekete és fehér egyszerűségét, így nem volt nehéz dolgunk, amikor összeállítottuk a szettjét” – teszi hozzá Lakatos Sándor, a MODE by Sandor Lakatos márka megálmodója.

 
9. Marie Claire Fashion Days – 2017. november 17–19. – Várkert Bazár

Fotó: Dombóvári Judit Forrás: Just Creative