#StyleLife: Dobó Kata

2017. december 01.
Dobó Katát a közösségi médiához való viszonyáról kérdeztük, és persze elárulta kedvenceit is.
Kata Merő Péter tervezővel a Marie Claire Fashion Daysen (fotó: Gregus Máté)

A mozikban a Budapest Noir, a televízióban a Korhatáros szerelem című sorozat. Mindkettő egészen más jellegű munka. Melyikben mit szerettél?

Nekem a film a szerelem, imádom attól a pillanattól kezdve, amikor húsz éve belekóstolhattam a Miniszter félrelép forgatásán. Elvarázsoltak a kollégák, a díszlet, a jelmezek, a haj és a smink miliője. Szeretem, amikor reggel 4-kor csorog a vekker, és bár tudom, hogy sokszor egy nehéz 12 óra vár rám, mégis ez az, ami feltölt, amitől úgy érzem, teljes vagyok. A filmekre általában több a pénz, és így több idő is van. Egy-egy jelenetet többször fel tudunk venni, több a beállítás, naponta maximum három- négy hasznos percet veszünk fel, míg a tévésorozatoknál kicsi húzósabb a tempó. Nem ritka, amikor tíz-tizenkettő perc a napi penzum. De színészileg, szakmailag ugyanúgy oldod meg, csak sokkal több szöveget kell megjegyezni napról napra a sorozatoknál. Örülök, hogy már egyre több tévécsatornán látni saját gyártású projekteket, ez sok munkát ad nekünk, és szerintem a nézők is boldogabban ülnek le egy jó magyar sorozat elé.

Melyik közösségi csatornát használod leginkább?

Az elmúlt időszakban rákattantam az Instára, de a Facebookot is használom, az egyik nincs a másik nélkül, és nem feltétlenül ugyanaz a közönsége, én pedig igyekszem a lehető legszélesebb kört elérni.

Melyik csatorna áll a legközelebb a szívedhez? Mit szeretsz benne?

Szeretek fotózni. Az Instára sokszor elég csak egy jól sikerült képet kirakni, és máris mindenki érti, mit szerettem volna elmondani, nem kellenek a szavak. Szerintem a képeken keresztül jobban tudunk kommunikálni, nagyon vizualizált világban élünk, gyors ingerekre van szükség, nem mindenkinek van ideje hosszan olvasgatni. Ha jól tudom, mostanra már nyolc másodperced van, ha ennyi idő alatt nem fog meg valami, tovább fognak görgetni. Ezen lehet szörnyülködni, de így van, ezzel kell játszani.

Mennyire tartod fontosnak, hogy a közösségi médiában személyes tartalmat ossz meg? Mennyire engeded be a követőidet a privát életedbe?

Úgy érzem, amióta ezeken a csatornákon engedem be az embereket az életem bizonyos részeibe, és nem hagyatkozom kizárólag a sajtóra, közelebb kerültem az emberekhez, és talán mélyebb rétegekben értenek meg. Persze nem várom el ezek után sem mindenkitől, hogy kedveljen, ez lehetetlen küldetés, de érezhetően változott a megítélésem az elmúlt időszakban. Szofira rettenetesen büszke vagyok, életem értelme, gyönyörű, okos, legszívesebben nap, mint nap kitennék róla egy képet, de az nem lenne jó. Nem tehet róla, hogy az anyukaja ismert, nem használhatom őt a népszerűségem növelésére. Majd ha saját igénye lesz, hogy megmutassa magát, átbeszéljük a dolgokat, de most meg nem időszerű. Nagyon sok veszélyt rejt a fiatalokra nézve a közösségi médiában való szereplés, aminek még nem tudjuk a következményeit. Készült két gyönyörű címlap velünk az elmúlt majd hat évben, csak hogy lássák, jól vagyunk. De ebből nem csinálunk rendszert.

Milyen jellegű posztok idegesítenek?

Nem szeretem, ha valaki az összes nyomorúságát ránk önti, vagy mindig nagyon okos, naponta huszonöt posztban ömlengi ki magából a szerinte egyetlen igazságot, ami a világon létezik. Nem szeretem, ha lányok, nők túl kevés ruhában mutatják magukat, szerintem ez nem méltó hozzánk, és biztos, hogy nem ilyen tartalmak megosztása hozza el nekik a herceget fehér lovon. Vagy nem lesz fehér az a ló. 🙂

Mennyire váltál social függővé?

Szeretem reggel átnézni, mi történik a világban, de el tudok lenni azért nélküle, nincs a kezemben állandóan a telefonom.

Ki az, akit valahol követsz és meglepődnénk?

A kérdés miatt most átnéztem az általam követett oldalakat, és az a meglepő, hogy többnyire kollégákat, színházakat, magyar tervezőket, zenészeket követek. 😎 Ezen sürgősen változtatnom kell…

Kire vagy a legbüszkébb, hogy követ téged?

Az összes követőmre nagyon büszke vagyok. Már 33 ezren vagyunk, ezt nagyon köszönöm nekik!

 

KATA KEDVENCEI

 

  1. Kedvenc kiegészítő: most éppen egy igazgyöngy nyaklánc, amit ketté lehet csavarozni, így szimplán és duplán is hordható
  2. Kedvenc szépségtermék: Dior Trafalgar rúzs
  3. Kedvenc dal: Seal Love’s Divine
  4. Kedvenc hely: Positano
  5. Kedvenc ruhadarab: farmer