Borbély Alexandra megdolgozott az álmaiért

2018. június 25.
Megjelent a Thomas Sabo új, Generation Charm Club kollekciója, ennek alkalmából beszélgettünk Borbély Alexandrával a stílusáról, és arról, hogy mit jelent számára a siker. Alexandra nevét néhány év alatt nemcsak Magyarországon és Szlovákiában ismerte meg a közönség, hanem a nemzetközi díjaknak és jelöléseknek köszönhetően Európa-szerte ismertté vált. A siker titka a tehetségen túl a tudatosság és kitartás is – ő pedig ezeket az élet minden frontján komolyan veszi.

A pólódon a Thomas Sabo Generation Charm Club egyik mottója, a My Life, My Choice felirat. Mit jelent számodra ez a gondolat?

 Szeretem a sorsszerűséget, de visszagondolva a karrierem eddigi állomásaira, ezek nem maguktól hullottak az ölembe. Számomra inkább álmok, tervek léteztek, amelyeknek valóra váltásáért tudatosan dolgoztam: szerettem volna Budapesten élni, színésznő lenni. Szerettem volna Máté Gábor osztályába járni, a Katona József Színházban játszani, filmeket forgatni. Erőszakkal nem lehet valóra váltani az álmokat, tudatosan kell tenni értük.

Egy kis faluból származol, nem művész családba születtél. Lázadó típus vagy?

Alapvetően nem gondolom magam lázadónak, de tény, hogy nem a legkönnyebb utat választottam. A mai világban sokszor már az is lázadásnak számít, ha az ember követi a vágyait és a szíve után megy a konvenciókkal szemben.

Akadály vagy kihívás? Hogyan birkózol meg a nehézségekkel?

Nekem az egyik legnehezebb feladat elfogadni azt, hogy nem lehetsz mindenki helyett okos. Csak a saját életünket irányíthatjuk, ott számít az, hogy mennyire vagyunk erősek – mások életébe ennek ellenére nem szólhatunk bele. Mindenki a saját hibáiból tanul, és el kell fogadnunk azt, hogy nem oldhatjuk meg mások problémáit, még akkor sem, ha magunkban érezzük ehhez a kellő erőt.

A hétköznapokban nagyon vagány stílust követsz, a vörös szőnyegen pedig hibátlanul hozod a hollywoodi glamúrt. Melyik az igazi éned?

Szeretem, ha mindig önazonos maradhatok a hétköznapi öltözködéstől kezdve a sportoláson át a vörös szőnyeges megjelenésekig. Mindenhol a saját stílusomban érzem jól magam. Érdekel a divat, szeretek vele foglalkozni, és kissé régimódian elsősorban magazinokból merítek inspirációt. Bejön a picit szlávos, kelet-európai stílus, ami klasszikus alapokra épül, mégis van benne egy kis rafináltság.

Az ékszerek terén is ezt képviseled?

Nagyon tetszenek a friss trendek, köztük a Thomas Sabo által is képviselt mix & match vonal. Rómában láttam először, hogy a nők bátran viselték együtt az aranyat és ezüstöt, azóta én is kísérletezek ezzel. A modern és vintage keveredésének eklektikus stílusa is a kedvenceim közé tartozik, persze elengedhetetlen, hogy jó arányban vegyítsük a különböző dolgokat.

Megvannak a kedvenc összeállításaid az ékszeres dobozodban?

Mindig is vágytam arra, hogy megtaláljam azokat a hétköznap is viselhető ékszereket, amelyekben magamra ismerek. Ezt a Thomas Sabo kollekciót nem teher viselni, feldobja, színesíti az öltözéket, hivalkodás nélkül vonzza a tekintet.