Angelina Jolie ezúttal menekülteknek segít

2018. október 29. |

Háromnapos perui látogatását még sokáig fogjuk emlegetni.

Jolie az ENSZ Menekültügyi Főbiztos(ság)ának különleges megbízottjaként (UNHCR) utazott Peruba, hogy a Venezuelából érkezett menekültek helyzetét első kézből tapasztalhassa meg.

Az országban több ezer menekült és menedékkérő tartózkodik jelenleg, a világsztár pedig hivatásaként tekint a filantróp tevékenységre, így Szíria, Jordánia, Irak és Thaiföld után Peruba repült néhány napra, hogy saját maga találkozzon a politika képviselőivel és menekültekkel– ilyen módon pedig kivegye a részét a problémamegoldásból is.


Fotó: Profimédia – Red Dot 

Angelina az országába érkezve nem csak a menekültekkel és menedékkérőkkel beszélgetett, hogy megtapasztalja, mire is van pontosan szükségük, de Néstor Popolizio külügyminiszterrel is tárgyalt. Egy sajtótájékoztató keretein belül azt mondta, hogy a személyes beszélgetései során egyértelművé vált számára, hogy a menedékkérő embereknek nem adományokat szeretnének kapni, hanem lehetőségeket, melyekkel saját magukon segíthetnek.

Azt is elmondta, hogy a migráció világszerte növekszik, éppen ezért megosztott, nemzetközi felelősségünk foglalkozni a kérdéssel és a migráció mögött húzódó okokkal is.

Szólj hozzá te is!

Még több Sztárok

Hogyan változik meg az ember élete, ha hercegnő lesz dokumentumfilm

Hogyan változik meg az ember élete, ha hercegnő lesz