Angelina Jolie ezúttal menekülteknek segít

2018. október 29.
Háromnapos perui látogatását még sokáig fogjuk emlegetni.

Jolie az ENSZ Menekültügyi Főbiztos(ság)ának különleges megbízottjaként (UNHCR) utazott Peruba, hogy a Venezuelából érkezett menekültek helyzetét első kézből tapasztalhassa meg.

Az országban több ezer menekült és menedékkérő tartózkodik jelenleg, a világsztár pedig hivatásaként tekint a filantróp tevékenységre, így Szíria, Jordánia, Irak és Thaiföld után Peruba repült néhány napra, hogy saját maga találkozzon a politika képviselőivel és menekültekkel– ilyen módon pedig kivegye a részét a problémamegoldásból is.


Fotó: Profimédia – Red Dot 

Angelina az országába érkezve nem csak a menekültekkel és menedékkérőkkel beszélgetett, hogy megtapasztalja, mire is van pontosan szükségük, de Néstor Popolizio külügyminiszterrel is tárgyalt. Egy sajtótájékoztató keretein belül azt mondta, hogy a személyes beszélgetései során egyértelművé vált számára, hogy a menedékkérő embereknek nem adományokat szeretnének kapni, hanem lehetőségeket, melyekkel saját magukon segíthetnek.

Azt is elmondta, hogy a migráció világszerte növekszik, éppen ezért megosztott, nemzetközi felelősségünk foglalkozni a kérdéssel és a migráció mögött húzódó okokkal is.