Rupert Grint többször is kiszállt volna a Harry Potter filmekből

2018. december 05.
A színész a The Guardiannek mondta el, többször is megfordult a fejében, hogy otthagyja a túl sok energiát követelő forgatást.

Rupert Grint leghíresebb szerepe a Harry Potter sorozatban Ron karaktere volt.
Fotó: Profimédia – Red Dot

Nehéz elképzelni, hogy Rupert Grint ne kért volna a Ron Weasley karakterével jött óriási népszerűségből és sikerből, de a Guardiannek adott interjújában azt mondta, komolyan gondolkodott rajta, hogy kiszáll a Harry Potter filmekből. „A Harry Potter forgatása rengeteg áldozatot követelt. Amikor olyan fiatalon olyan sokat kellett dolgoznom, arra gondoltam, ez az egész annyira felemészt, tényleg szükségem van rá? Talán nem nekem való. De lehet, hogy csak a kamaszkor miatt lehetett…”

Grint azt is elmondta, miért volt annyira stresszes a Harry Potter forgatása. Az első film után egy valóra vált álomban érezte magát, hiszen ő is a könyvek szeretete miatt vállalkozott a szerepre. Aztán a harmadik-negyedik rész forgatásánál elkezdte nyomasztani a film elképesztő népszerűsége: „Az állandó sajtójelenlét meg a vörös szőnyeges események egyszerűen túlstimulálták az érzékeimet. Nem működöm túl jól ilyen környezetben.”

Kész szerencse, hogy a színész végül mégis a maradás mellett döntött, Ron Weasley karaktere ugyanis miatta lett annyira szerethető.