Kiosztották a Grammy-díjakat: Michelle Obama is színpadra lépett

2019. február 11.
Shawn Mendes Miley Cyrussal énekelt duettet, Dua Lipa két Grammy-t is nyert, az év dala pedig Childish Gambino This is America című slágere lett.

Vasárnap este Los Angelesben 61. alkalommal adták át az amerikai zeneipar legrangosabb elismerését, a Grammy-díjakat. A gála házigazdája Alicia Keys volt, fellépett még többek között Camila Cabello és Ricky Martin, Lady Gaga, a Red Hot Chili Peppers és Jennifer Lopez is. A legfelemelőbb pillanat azonban az volt, amikor Alicia Keys a műsor elején a színpadra hívta Michelle Obamát, hogy Lady Gagával, Jada Pinket Smith-szel és Jennifer Lopezzel együtt személyes élményeiket felidézve mondják el, hogyan változtatta meg az életüket a zene, és erősítette meg őket női mivoltukban.

Lady Gaga, Jada Pinket Smith, Alicia Keys, Michelle Obama és Jennifer Lopez

Shawn Mendes és Miley Cyrus a vörös szőnyeges bevonuláson is együtt, nemcsak a színpadon

Az év dala Childish Gambino rendőri brutalitásról és rasszizmusról szóló száma, a This Is America lett. A rendőri brutalitásról és rasszizmusról szóló szám tarolt a díjátadón, mert összesen négy Grammyt is bezsebelt (a legjobb felvételért, a legjobb énekelt rapdalért, a legjobb videoklipért és a legjobb dalért is kapott).

Childish Gambino 

Az év albuma a country-énekesnő Kacey Musgraves Golden Hour című lemeze lett, az év legjobb country albuma díjat is természetesen ő kapta. A legjobb rap album díját aztán Cardi B vehette át Invasion of Privacy albumáért.

Kacey Musgraves 

Az év legkiemelkedőbb új előadója a brit énekesnő, Dua Lipa lett. A 23 éves énekes-szerző 2016-ban mutatkozott be Hotter than Hell című dalával, majd a Blow Your Mind-dal vált híressé.

Dua Lipa a két díjával

Persze Lady Gaga is kapott két díjat: egyet a Joanne című dalért, és a legjobb pop duett kategóriában a Shallow című slágerért is.

Fotó: Profimédia – Red Dot