Lennél vegán, ha Beyoncé kéri?

2019. február 11.
És ha életed végéig ingyen mehetsz a koncertjeire? A szupersztár énekesnő és férje, Jay-Z felajánlották, hogy egy szerencsés nyertes rajongójuk, aki hajlandó áttérni a vegán életmódra, élete végéig ingyen járhat a koncertjeikre.

A házaspár a The Greenprint Project-hez kapcsolódva tette a felajánlást. Ez a szerveződés arra buzdítja az embereket, hogy a húsközpontú táplálkozásról helyezzék a hangsúlyt étrendjükben inkább a növényi alapanyogkra. A projektet egyébként Marco Borges gyógytornász indította. “Nem akarjuk megmondani senkinek, hogyan kellene élnie. Mindenki maga döntse el, mi a legjobb számára. Mi csupán arra bátorítunk mindenkit, hogy illesszenek több növényi alapú ételt a mindennapi menüjükbe” – írta Beyoncé és Jay-Z a most megjelenő, The Greenprint Project című könyv előszavában.

Beyoncé az Instagramon jelentette be a versenyt, mind a 123 millió követőjével megosztotta. Ahogy a kiírásban is felhívja rá a figyelmet, minden kis lépés számít. Aki a szupersztár oldalán található linkre kattint, olyan menüpontok közül választhat, mint Minden növény, Mindörökké, Növényi reggeli, Növényi alapok a munkában, Két növényi étkezés egy nap, Húsmentes hétfő vagy éppen Növényi alapon a hétköznapokon. Ezekkel a tippekkel próbál az oldal segíteni azoknak, akik megtennék az első lépéseket a húsról való lemondásban. A rajongók megadhatják nevüket és email címüket az oldalon, közülük véletlenszerűen sorsolják ki az egy-egy nyertest a Beyoncé vagy Jay-Z örökjegyre május 22-én. A részletekből azonban kiderül, hogy a mindörökre legfeljebb harminc évet jelent.

Nem kell mondani, hogy az univerzum királynőjének rajongói odáig voltak az ötlettől, ahogy az állatvédők is. Ari Solomon, a Mercy For Animals állatvédő szervezet elnöke a Twitteren megjegyezte, mennyire sokat jelent ez az akció a vegán mozgalomnak. “CSODÁLATOS!!! Beyoncé és Jay-Z a legnagyobb sztárok a VILÁGON. A vegánizmus ekkora promóciója állatok MILLIÓINAK segít. Én veletek vagyok!”- írta elragadtatottan.

Szerző: Lampért Zsófia