Doutzen Kroes az elefántok védelmezője lett

2019. június 07.
A holland szupermodell, Doutzen Kroes kenyai nyaralásán vált az elefántok védelmezőjévé. Azóta az egész modellvilágot mozgósította az állatok érdekében.

Nem szabad lebecsülni a nyaralás sorsfordító erejét. “Szerelem volt első látásra, mikor megpillantottam az elefántokat” – mesélte Doutzen Kroes Kenyában tett vakációjáról. Családi nyaralásukon ellátogattak a Samburu Nemzeti Rezervátumban található elefánttáborba, melyet egy anya és lánya, Oria és Saba Douglas-Hamilton vezet közösen. Kroes és négy és fél éves fia több órán keresztül nézték a lenyűgöző állatokat. Ám a nyaralásnak kevésbé idilli elemei is voltak: Kroes szembesült vele, hogy az orvvadászok tevékenysége miatt mennyire lecsökkent az elefántok populációja. “Hatalmas haraggal tértem vissza, és tudtam, hogy tenni akarok azért, hogy segíthessek” – mondta el a szupermodell.


Az utazás után leült modellügynöksége, a DNA Model Management alapítójával, valamint modelltársával Trish Goffal, és létrehozták a Knot On My Planet nevű jótékonysági szervezetet. “Az emberek gyakran kötnek csomót, hogy ne felejtsenek el valamit, az elefántokról sem lett volna szabad megfeledkeznünk, mégis ez gtörtént” – magyarázta el Doutzen Kroes a szervezet nevének születését. Ezután a közösségi médiában intézett kihívást követői felé, felkérve őket, hogy támogatásuk jeléül szimbolikusan kössön csomót az elefántokért és posztoljon erről képet.

A szupermodell már megnyerte ügyüknek a Tiffany & Co., Loewe és Holt Renfrew luxuscégeket is, valamint a jó ügy érdekében egy fotósorozathoz összehozta Naomi Campbellt, Christy Turlingtont és Linda Evangelistát. Az erőfeszítéseik nem voltak hiábavalóak, Doutzen Kroes és szervezete 8 millió dollárt gyűjtött össze, mely az eddigi legnagyobb adomány az Elefánt Krízisalap számára.

Fotó: Getty Images