Matthew McConaughey professzor lett, és nem a filmvásznon

2019. augusztus 31.
Matthew McConaughey élete egyik legkeményebb szerepére készül, ugyanis egyetemi tanár lett. A Texasi Egyetem filmszakosainak adja majd át tudását és tapasztalatát.

A Texasi Egyetem filmszakos hallgatói híres tanárt kaptak az új félévre. Matthew McConaughey az Austinban található egyetem kommunikáció tanszékéhez csatlakozott, ahol a rádió, televízió és film fakultánson oktatja majd a diákokat. 

McConaughey vendégtanárként már 2015 óta tanít az egyetemen, ám mostantól állandó gyakorlati tanár lesz, és a forgatókönyv filmvászonra adaptálásával foglalkozó tárgyat tanítja. A 49 éves, Oscar-díjas színész számára azért is nagy megtiszteltetés a kinevezés, mert maga is ezen az egyetemen végzett.


“Nagyon jó lett volna, ha már akkor is létezik ez a tárgy, amikor én jártam ide iskolába. A filmkészítés, a papírra leírt szavak képekbe álmodása egyszerre tudomány és művészet, nem számít, milyen kort írunk és melyik generációba tartozunk. Az igazi és belülről fakadó öröm összetevői kortalanok. Ez lesz végig az óráim mottója” – mondta Matthew McConaughey tantárgyáról. 

A színész 1993-ban végzett az austini egyetemen, filmszakon. A diákok pedig az ő tapasztalatával a háta mögött biztosak lehetnek benne, hogy sok igazi belsős titkot megtudhatnak majd a filmkészítésről. 

Forrás: Mental Floss
Fotó: Getty Images