Sarah Jessica Parker is varázspálcát ragadott

2019. szeptember 12.
Gyermekei kedvéért még varázspálcát is ragadott Sarah Jessica Parker, hogy több száz Harry Potter rajongóval együtt ünnepelje ő is a Times Square-en, hogy a Harry Potter és az elátkozott gyermek című darabot a világ minden táján színpadra állították.

“Három gyermekem van, és mindegyiküknek különleges kapcsolata van Harry Potterrel” – mondta Sarah Jessica Parker gyermekeiről, a 17 éves James-ről és a 10 éves ikrekről, Marionról és Tabitháról. “Ezért vagyok itt ma este. Imádom, hogy a gyermekeim szeretnek olvasni, és ezeknek a könyveknek az olvasásával töltik az időt. Ráaádásul most teljesen új fejezet nyílik, amit fel kell fedezniük” – tette hozzá az 54 éves színésznő.

A világ összes rajongója örül most
Sarah Jessica Parker is varázspálcát fogott, és boldogan pózolt a fotósoknak. Sőt, segített lerántani a leplet az egyik hatalmas kivetítőről, melyen a New York-i Times Square-en összegyűlt tömeg követhette az eseményeket.
A Harry Potter és az elátkozott gyermek – melynek története 19 évvel azután veszi fel a szálat, hogy az eredeti könyvek befejeződtek – nem csak az egyik legtöbb díjjal jutalmazott előadás a színháztörténetben, de több mint kétmillió jegyet adtak el az előadásokra világszerte, és már nem lehet bejutni a San Franciscó-i, hamburgi és torontói előadásokra sem.


Harry Potter szerettette meg velük az olvasást

Az fogta meg a történetben Sarah Jessica Parkert és gyermekeit is, hogy a történet és a karakterek ugyanazok, akiket évek óta szeretnek. “A fiam 17 éves, és pont a megfelelő életkorban volt ahhoz, hogy beszippantsa a varázslók világa” – magyarázta a Szex és New York színésznője, miért szerette meg legidősebb gyermeke Harry Potter történeteit még 1997-ben, mikor megjelent az első kötet. “Az ikrek már automatikusan ezekért a könyvekért nyúltak. A lányom most fejezte be az utolsót, az volt a nagy álma, hogy még azelőtt elolvassa mind a hét kötetet, mielőtt betölti a tizenegyet” – mesélte Sarah Jessica Parker. “Nagyon mélyen érintették a szereplők, teljesen beleélte magát a történetekbe. Sokat beszélgettünk a karakterek döntéseiről, és mindig megkérdezte, ha valami motoszkált benne. Az viszont nagyon kiborította, mikor az egyik osztálytársa elejtett egy megjegyzést, ami könyvfolyam lezárására vonatkozott” – folytatta Parker.
A Parker-Broderick gyerekek azonban nem csak Harry Pottert olvasnak. A színésznő elmondta, hogy imádnak könyveket venni, így otthonukban hegyekben állnak a kötetek. “Együtt olvasunk. Már nem annyit, mint amennyit régen. Körülbelül három könyvet veszünk együtt évente, hogy együtt olvassuk el. De mostanában már egyedül olvasnak, és szerencsére szeretik. Mindhárman más iránt érdeklődnek” – mondta Sarah Jessica Parker gyermekei ízléséről.

Talán a színházat is megkedvelik
A színésznő nemcsak gyermekei kedvéért ment ki a Times Square-re, hanem maga is nagy Rowling-rajongó. Már a hatalmas esemény előtt megnézte a színdarab első részét (a Harry Potter és az elátkozott gyermek című darabot ugyanis két részben mutatják be).
“Azt gondolnád, hogy majd kell az emlékeztető, de nincs rá szükség. Pontosan ott leszel, ahol lenned kell, J.K. Rowling megteremti az atmoszférát. Pontosan tudja, hogyan kell valakit a székbe szögezni” – mondta Sarah Jessica Parker, aki reméli, hogy ez a darab majd megszeretteti a színházat azokkal is, akiknek korábban még nem volt hasonló élménye. “A kérdések nem változtak. Ki vagyok? Mit akarok? Neheztelés, keserűség, győzelem. Minden olyan dolog benne van, ami átszövi a mindennapjainkat. És a varázslat teljesen megőrjít” – tette hozzá Parker. 

Fotó: Getty Images