A 7 éves Blue Ivy máris díjnyertes dalszövegíró

2019. november 21.
Nem esett messze az alma a fájától, úgy tűnik, szülei nyomdokaiba lép a hét éves Blue Ivy Carter. Beyoncé és Jay-Z idősebb lánya ugyanis díjat nyert dalszövegéért.

Jay-Z és Beyoncé idősebb lánya megnyerte az Ashford & Simpson Dalszövegíró Díjat a Sunday’s Soul Train Awards gálán. A 7 éves Blue Ivy édesanyja slágerén, a Brown Skin Girl-ön működött közre. A dal – a cím ismeretében nem meglepő módon – a sötét- és barna bőrű nőket ünnepli. Blue Ivy a dal elején és végén énekel is, rajta kívül Wizkid és Saint Jhn szerepel még Beyoncéval.

A Carter család nem vett részt a Las Vegas-i Orleans Arénában tartott átadóünnepségen. A legendás motown dalszövegíró duóról, Nick Ashfordról és Valerie Simpsonról elnevezett díjat Ivy Carter Beyoncéval, Jay-Z-vel, Saint Jhn-nal és a többi közreműködővel együtt kapta.


Ha ez nem lenne elég nagy öröm és megtiszteltetés Blue Ivy-nak, a Brown Skin Girl-lel élete első Grammy-jelölését is besöpörte. Édesanyja eddig 23, édesapja pedig 22 Grammy-díjat nyert.

A Brown Skin Girlben megemlítik Lupita Nyong’o-t, Naomi Campbellt és Kelly Rowlandot is. Nemcsak a legjobb dalszövegíró, hanem a legjobb együttműködés kategóriában is jelölték. Az pedig, hogy mit hoz a Grammy a kis Blue Ivy-nak, és gyarapítja-e a családi Grammy-gyűjteményt, januárban kiderül. 

Fotó: Getty Images