Kate Moss aukcióra bocsátja ruhatárát

2020. április 06.
Nemes ügy érdekében, a koronavírus elleni harc támogatására rendez árverést Kate Moss a ruhátarából. Ráadásul nem ő az egyetlen szupermodell, aki részt vesz a jótékonysági aukción.

A Vestiaire Collective használt ruhákat árusító online üzlet a legjobban öltözött hírességeket és szupermodelleket – köztük Kate Mosst, Rachel Weiszt és Carine Roitfeldet – kérte arra, hogy ajánlják fel ruhatáruk néhány darabját egy jótékonysági árversére, amelynek bevételét a koronavírus elleni harcra fordítják.

Ha a karantén elmúlt pár hetében sikerült felszabadítanunk némi helyet a szekrényünkben a nem használt, tönkrement és kinőtt ruhák kiszelektálásával, most akár egy olyan menő leopárdmintás kabáttal készülhetünk a tavaszra, ami nemrég még Kate Moss szekrényében lógott, és akár a szupermodelltől származó Balenciaga sportcipővel is párosíthatjuk, hogy a nappalinkban rójuk a köröket a házi karanténunk alatt.

Skandinávia legstílusosabb hírességei is kisöpörték gardróbjukat, így Pernille Teisbaek, Jeanette Madsen és Sania Claus Demina által felajánlott darabokra is licitálhatunk.

Olvastad már?

Ha igazi divattörténeti darabokra vadászunk, jó, ha tudjuk: Margherita Missoni és Anna Dello Russo szintén felajánlotta az aukcióra néhány ruhadarabját, hogy így is támogassák az észak-olasz régiót, ahol a koronavírus-járvány különösen erősen tombolt az utóbbi hetekben.

Mivel a ruhakereskedő céget Franciaországban alapították, a bevétel nagyobbik részét a Fondation Hôpitaux de France számára ajánlják fel. A szervezet a fiatal és idős betegek életminőségét igyekszik javítani.

Emellett minden felajánló kiválaszthatta, hogy az általa felajánlott ruhák után befolyó pénzből kit támogassanak még. Így a bevétel egy része az Egészségügyi Világszervezet (WHO), a madridi La Paz Egyetemi Kórház és az olaszországi Lombardiai Regionális Alapítvány koronavírus ellen folytatott küzdelmét segíti.

Olvass tovább!

https://marieclaire.hu/sztarok/2018/02/21/kate-moss-egy-oriasi-tortabol-ugrott-elo-akar-marilyn-monroe-annak-idejen/

Forrás: Marie Claire Australia
Fotó: Getty Images