Jennifer Aniston szerint van egy teljes generáció, aki sértőnek érzi a Jóbarátokat

2023. március 31.
Jennifer Anistont egy interjúban arról kérdezték, hogy látja, milyen utat járt be az elmúlt évtizedekben, a Jóbarátok megjelenése óta a komédia mint műfaj. Aniston az interjúban elmondta, hogy ma sokkal trükkösebb feladat vicces sorozatot vagy filmet csinálni, mint néhány évtizeddel ezelőtt.
Rachel, Phoebe és Monica újra együtt

„Most egy kicsit trükkös, mert nagyon óvatosnak kell lenni, ami jelentősen megnehezíti a komikusok dolgát, mert a komédia szépsége az, hogy kigúnyoljuk magunkat, kigúnyoljuk az életet” – mesélte a színésznő az interjúban. 

A PC-kultúra átszínezi a Jóbarátok sorozatot 

Aniston a PC-kultúra túlkapásaira gondolt, amikor ezt a mondatot mondta. Kifejtette azt is, hogy az 1990-es években a Jóbarátok sorozatot mindenki viccesnek tartotta, és nem érdekelte túlságosan az embereket az sem, ha volt néhány megosztó jelenet.

„Van egy teljes generáció, a most gyerekek generációja, akik ha visszanézik a Jóbarátok epizódjait, sértőnek találják őket. Voltak dolgok, amik nem voltak szándékosak, mások pedig… hát, át kellett volna gondolnunk néhány dolgot – de nem hiszem, hogy akkoriban akkora érzékenység volt, mint amilyen most van” – fejtette ki álláspontját a színésznő. 

Jennifer Aniston szerint ez az óvatosság lehet annak is az oka, hogy egyre kevesebb a vígjáték, ugyanis egyre kevesebb dologgal mernek viccelni az alkotók. 

Fotó: Getty Images, Forrás: Hollywood Reporter