„Egyszerre 5 és 100 éves varázslónő, szórakoztattál minket” – Lang Györgyitől búcsúznak barátai

2023. május 22.
Hosszas betegség után 2023. május 20-án, 66 éves korában elhunyt Lang Györgyi. Kollégái, barátai, pályatársai megható posztokkal búcsúznak az énekes-színésznőtől.
Lang Györgyi

Falusi Mariann az alábbi videót osztotta meg kommentár és megjegyzés nélkül: 

„Lang Györgyi! Annyira szerettem a hozzáállásodat bármihez! A széphez, a jóhoz, a hülye politikához, magadhoz, a barátokhoz, a betegségedhez. Nem sok embert ismerek, aki annyira a dolgok felett tudott lenni, mint te! 2020 novemberében forgattunk Kulka Jánossal egy portrét a Propagandában és akkor Jani elvitt minket hozzád, nagy élmény volt abban a különleges, sokszínű, mesebeli lakásban lenni, amiben te, mint egy egyszerre 5 és 100 éves varázslónő, szórakoztattál minket. Mint mindig mindenkit! ❤️🙏🏻 Ég veled!” – írta az Instagramon Till Attila

„Györgyi, szerinted mit tudunk most kezdeni ezzel az egésszel? Szerinted meg tudjuk egyáltalán érteni, fel tudjuk fogni, el tudjuk fogadni, hogy ennyi volt? Mondom ezt úgy, hogy tisztában vagyok az előzményekkel, az évek óta ismert tényekkel.

Amióta csak ismerlek, Te voltál a szabadság, a belevaló, pofátlan vagányság, a metsző humor és irónia, ugyanakkor a gyermeki érzékenység, és érzelem is, csak azt hitted, ezt elrejtheted előlünk a nagyszájúságod mögé. Az egész életed szembemenés sok mindennel, leginkább a betegségeddel, ami évtizedekig békén hagyott, hogy aztán rákapcsolhasson, szembemenés az igazságtalansággal, a pozőrséggel. Kíméletlenül tisztán tudtál megítélni embereket, kvalitásokat, és nem féltél, ha kritizálni kellett. Mennyire irigyeltem Tőled a bátorságodat.

Soha nem láttam szebb példát a barátság erejére, mint a Te sorsodban. Amit és ahogy Mariann és a hozzád legközelebb állók évek óta végigcsináltak, az egyszerre megható, és példamutató, iránytű mindannyiunknak. Szégyellem, hogy ebben nem álltam igazán mellettük. Zavarban voltam a helyzettől, attól, hogy úgy teszek, ha találkozunk, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, pedig alig szóltál pár szót, de tudtam, hogy Te is, éppúgy ahogy én, utálod a sajnálkozást. Te a stroke előttig valóban azt mutattad, teljes életet tudsz és akarsz élni. Olyat, amit sokan egészségesen sem vagyunk képesek megtenni. Duótok a vidámság, az önmagunk felvállalásának magasiskolája volt. Köszönjük az erőt, a felszabadult perceket, az önfeledt hangulatú koncerteket, a hitet, hogy lehet másképpen, igaziul is!

Nyugodj békében, drága Györgyi!❤️❤️🙏❤️❤️” – írta Csonka András

„Az éjjel alig aludtam. Györgyivel hallgattam beszélgetéseket, riportokat. Közben ez a kép született. Megfestettem azt a helyet, ahol elképzelem őt mostantól. Hiányozni fog. Nagyon” – írta Balázs Andi Instagram Storyban. Majd TikTokon meg is osztotta az elkészült alkotást:  

@balazsandi

🤍🧑‍🎨🎨

♬ Beautiful Memories - Lux-Inspira

Nagy Natália, a L’art Pour L’art Társulatból ismert színésznő-humorista a Facebookon búcsúzott: 

Fotó: Central-archívum