Ónodi Henrietta állapota nagyon súlyos, a testvére árult el részleteket

2024. szeptember 02.
Ónodi Henrietta olimpiai bajnok állapotáról a testvére, Ónodi Klausler Barbara mesélt Vujity Tvrtkónak.
Ónodi Henrietta-olimpikon szívinfarktus

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Ónodi Henrietta március 28-án szívrohamot kapott Floridában, és életmentő műtétet hajtottak rajta végre.

A háromgyerekes édesanya és az 1992-es olimpia aranyérmese, Ónodi Henrietta március végén került kórházba, miután egy floridai élelmiszerboltban szívinfarktust kapott. A szíve többször is megállt, a kórházban pedig szinte teljes artériás elzáródást diagnosztizáltak nála, és azonnal életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A súlyos infarktus miatt hosszú ideig tartó rehabilitációra szorul.

Az 50 éves sportolónőt a napokban meglátogatta Vujity Tvrtko Jacksonville városában, egy rehabilitációs klinikán. A riporter elmondása szerint Ónodi Henrietta szemei élénkek voltak a találkozáskor, néhány szóban pedig kommunikált is. Testvére, a szintén Amerikában élő Ónodi Klausler Barbara az egykori sportoló állapotáról mesélt. 

 

„Egy ilyen súlyos agysérülésnél, mint ami Heninél van, nagyon hosszú idő, egy maraton, hogy rendbe jöjjön. Azt, hogy meddig jutunk el nála a fejlődésben, nem lehet tudni még” – nyilatkozta a nővére, és azt is hozzátette, jelenleg sincs szállítható állapotban Henrietta.

Bár a testvérét, Barbarát még felismeri az olimpiai bajnok, a testvére férjét már nem. A bizakodó testvér azonban ennek ellenére is úgy látja, sokat fejlődött öt hónap alatt a húga. Szóba került, hogy hazavigyék Ónodi Henriettát a rehabilitációs központból egy 17 napos kezelést követően, de felmerült az is, hogy egy következő, kéthetes kúrát is elkezdjenek nála, ha az anyagi feltételek megengedik. Barbara így mesélt az elmúlt hónapról:

Majdnem két hónapig kómában volt, az agysérülését az oxigénhiány miatt nem tudtuk, addig, amíg magához nem tért. Két hónap után derült ki, milyen komoly agysérülése van.

Forrás: Blikk Fotó: Getty Images