Bőr, szőrme, goblein és porcelán találkozása

2014. december 15.
Itthon eddig még sosem látott találkozást láttunk példát: a Hollóházi Porcelángyár, Anni Pastor divattervező és a Goblein Manufaktúra mertek nagyot álmodni és kiállni közös, téli kollekciójukkal a nagyközönség elé.

Egy új trend kialakulásának lehettünk tanúi az „Újraértelmezett Hungarikum” elnevezésű bemutatón, ahol a 20 éves pályafutással rendelkező Anni Pastor ötvözte több tradicionális, egyben a maguk nemében különleges összetevők darabjait.

A bőr, szőrme és különböző szövet Hollóházi porcelánnal és Goblein Manufaktúra termékeivel való „találkozása” páratlan. Mint kiderült, a szőrme és a porcelán kiválóan párosítható egymással, ezzel egy új divatirány jön létre, amelyben a két anyag sajátos módon érvényesül. A porcelán hideg eleganciája szinte belesimul a szőr és selyem lágy, izgalmas világába. A goblein pedig már hab ezen a tökéletes tortán.

A Hollóházi és Anni Pastor közös célkitűzése egy olyan mutatós kollekció bevezetése, amely egyszerre képes visszanyúlni a tradíciókhoz, miközben megteremti a mai modern nő outfitjét, egyben népszerűsítve a magyar kézműves ipart, és a hazai mintavilágot. Aki e kollekció bármely darabját magára ölti, egy valódi alkotást visel, amely hangsúlyozza, hogy most, a 21. században a mi gazdag motívumkincsünk igenis képes a megújulásra, alkalmazkodva a mai kor kihívásaihoz.