Színek és formák – a Lindasieto új táska kollekciója

2015. április 09.
Siető Linda új kollekciója Düsseldorfban debütált. Csodaszép táskái most nekünk, a magyar közönségnek is bemutatkoznak.

Siető Linda 2009-ben végzett a MOME-n kiegészítő tervezőként, a márka nyers-konceptuális világa 2010-ben egy borítéktáska-sorozattal fogalmazódott meg. A tárgyak karakterét a sokszor egymással ellentétes, ezért egymást kiegészítő, rétegződő elemek alakítják, vadabb vagy épp elegáns részletek, lágy és kemény formák adnak teret a használónak, hogy pillanatnyi stílusa szerint illeszthesse a kiegészítőket az öltözékébe.

A cél látványban és technológiában is egy kísérletező, komplex felfogás, ahol az egyszerűbb, tiszta formák sosem a szigor és egyszerűsítés, hanem egy személyesebb összegzés eredményei.

Linda új, Raw & Lucid kollekciója 2015 februárjában a GDS-Düsseldorf cipő-és kiegészítő szakkiállítás prémium Design Trendsetter szekciójában debütált, melyre egy szakmai pályázatot követően 20 nemzetközi márka egyikeként kapott meghívást.

A kollekció a fény színekre és formákra gyakorolt hatásaira épült, az egyes darabok mind más oldalát mutatják be a világosságnak és a fény keltette könnyűségnek. A három részből álló sorozat világos és ragyogó színektől indul, csak bevágások oldják és adnak drámaibb karaktert az amúgy szinte romantikus halványlila borítéktáskáknak és a világos dobozka táskáknak. A vadabb, színes szakaszban azonos tónusú, de eltérő színek rétegei emelik ki egymást, vagy épp a világos-sötét, sima-és texturált felületek ellentéte jelenik meg keményebb formájú kistáskákon. A kollekció lezárásai puha ráncokból és keményített panelekből álló laza válltáskák és nagyméretű szatyrok, finom világosszürke és elegáns sötétkék marhabőrből.

A kollekció darabjai hamarosan elérhetőek online és Budapesten a Corner Design Store-ban.

Facebook/lindasieto

Fotó: Károlyi György/ Flashback
Smink: Vozák Tímea
Haj: Károlyi Márk
Modell: Reny / VM Model
Ruha: Petra Földi

A kollekcióért kattints a képre!