Futurisztikus divat a Louis Vuittontól

2015. június 01.
Az amerikai színész és humorista, Bob Hope legendás Palm Springs-i otthonában találkoztak az űrkorszakbeli építészeti formák a párizsi divatvilág ragyogásával.

Nicolas Ghesquière, a márka tervezője nem régiben mutatta be a Louis Vuitton legújabb kollekcióját, az esemény helyszínéül pedig Bob Hope űrhajóra hajazó otthonát választotta. Összesen ötven összeállítás vonult végig a medenceparton a Palm Springs-i napfényben, köztük lebegő köntösökkel és merész rövidnadrágokkal.

Úgy tűnik, nem egyedülálló eset, hogy a divatvilág ilyen futurisztikus épületekbe költözött, hiszen a tavaszi szezonban több nagy divatház is tartott hasonló bemutatókat. A Chanel egy szöuli plázában vonultatta fel cukorkaszínű, koreai popzene inspirálta darabjait, a Dior pedig egy Cannes közelében található retro-futurisztikus épületbe álmodta meg legújabb bemutatóját. Mindenképpen nagy ugrás az emberiségnek, hogy a legendás luxusmárkák kimerészkedtek az ódon francia pompa megszokott fényéből, és ilyen izgalmas, űrkorszakbeli terekbe képzelték el legújabb kreációikat.