Mit üzensz a fürdőruhád színével?

2015. június 01.
Sokan állítják, hogy ahogy a ruhánk színe, úgy a fürdőruhánké is jelentést hordoz magában. Egy-egy szín nem csak bennünk kelt különféle érzeteket, de azokban is, akik ránk pillantanak. Pap Ágnes, a Caféblog szerzője szerint éppen ezért érdemes a fazon mellett odafigyelni arra is, hogy milyen színű fürdőruhát választunk.

Milyen színű fürdőruhát válassz?


Profimedia – Red Dot

A vérpezsdítő piros

Nem véletlen szokták azt mondani, hogy állásinterjúra pirosban kell menni. A piros erőt és energiát sugároz magából. A viselőjéről azt a látszatot kelti, hogy magabiztos, két lábbal áll a földön, stabil személyiség, ugyanakkor spontán és szenvedélyes is tud lenni.

Ha a strandon piros fürdőruhába bújsz, bizton számíthatsz az érdeklődő tekintetekre, hiszen ez a szín vonzó és figyelemfelkeltő. Ezért ha jobban szereted távolról szemlélni az eseményeket, akkor ez nem a te színed.

A kék nyugalma

Mindennapos tanács: ha jól akarsz aludni, fesd a hálószobádat kékre. A kék ugyanis a nyugalom színe.

A béke, a szeretet érzetét kelti bennünk, viselőjéről feltételezzük, hogy nyugodt típus, nagyfokú belső békével bír, mély érzésű, őszinte és igaz ember.

A strandon a kék szín harmonizál a víz és az ég kékjével, nem túlzottan figyelemfelkeltő, de nem is leszel szürke kisegér a kék fürdőruhádban.

A természetközeli zöld

Kicsit hasonlít a kékhez hatásában, hiszen szintén a nyugalom színe, a lelki egyensúlyt, a harmóniát és az elfogadást képviseli. Ugyanakkor viselőjéről azt is elárulja, hogy közel áll a természethez, hogy szeretetteli, fontos számára a többi ember és a velük való kommunikáció.

A zöld fürdőruha remek választás lehet, hiszen csinos, de nem hivalkodó szín, ráadásul jól harmonizálhat a tenger színével.

Az energikus sárga

A sárga a boldogság és élvezet színe. Viselőjét kedvesnek, energikusnak és melegszívűnek mutatja. Emellett a sárga az intelligencia színe is. Állítólag a magas IQ-val rendelkező emberek nagyon szeretik a sárga színt, és csak sárga papírra lenne szabad jegyzetelnünk, mert kreativitást és intellektuális energiát ad nekünk. Nehéz megmondani, hogy ebből mennyi az igazság, mindenesetre a sárga szín a strandon biztosan jó választás.

Egyrészt a világos citromsárgától a mély narancs árnyalatokig széles a paletta: mindenki megtalálhatja a saját bőrszínéhez legjobban álló variációt. Másrészt a sárga a strandon is jókedvet, örömet, játékosságot sugároz, ezek az érzések pedig nagyon is jól passzolnak egy nyári vakációhoz. Tiszta sárga fürdőruhát talán nem annyira egyszerű beszerezni, de olyat biztosan találsz, aminek legalább a mintájában előfordul egy kis sárga.

A cikk további színleírásaiért kattints a Caféblogra!