Graduate Fashion Week – Londonban a jövő divattervezői

2015. június 09.
A londoni Truman Brewerybe rendezett, a világ legnagyobb fiatal tehetségeket bemutató rendezvényére, az idei Graduate Fashion Weekre több mint 30 ezren jöttek el. A világ vezető brit és nemzetközi divategyetemeit is felvonultató négynapos rendezvénysorozat több mint ezer diák munkáit mutatta be a rangos szakmai zsűri előtt.

A rendezvénysorozat 24 éves történetében a program zárásaként az elismert Gala Award Show tízezer font értékű fődíját többek között olyan világhírű tervezők nyerték meg korábban, mint Stella McCartney, a Burberry kreatívigazgatója, Christopher Bailey, valamint Matthew Williamson.

A rendezvényt számos világhírű divatszakember zsűrizi, például Daily Telegraph korábbi divatigazgatója, Hilary Alexander, a neves divatszemélyiség, Gok Wan vagy a nemzetközi Vogue online szerkesztője, Suzy Menkes. Az általuk kiválasztott top 25 fiatal tehetség munkáiból a közönség – minket is beleértve – különleges formákkal, kirívó színekkel, egyedülálló anyagokkal és kreatív megoldásokkal készült ruhakölteményeket csodálhatott meg.

Egyik kedvencünk az Edinburgh School of Art végzőse, Melissa Villevieille, akit két díjjal is jutalmaztak. A Womenswear Award és a Catwalk Textiles Award nyertese saját kezűleg szőtt anyagával és a nőies formákat kiemelő ruhakreációjával hatalmas sikert aratott.

A férfikollekciót tervező Ella Nisbett – a Nottingham Trent University diákja – is két díjjal lett gazdagabb. Ő a Menswear és a Staurt Peters Visionary Knitwear Awardot nyerte el. Az orosz és török kultúra inspirálta, színekben gazdag kollekció laza nadrágokból, valamint kötött kabátokból és mellényekből állt össze.

A Univerity of East London végzőse, Viline Dainovale nőies és kifinomult kollekcióval rukkolt elő. A különböző rózsaszín és bézs-pasztell színekben pompázó ruhákat és táskákat nagy odafigyeléssel készített anyagkivágási technika tette egyedivé. A kollekció fő motívumai a kézzel készített egyedi virágok voltak.

A George Gold Award fődíj és a Creative Catwalk Award nyertese a férfiruhákat tervező Hannah Wallace, a Manchester School of Art diákja: futurisztikus kollekciójával és bátor anyag használatával vívta ki magának a zsűri és a megjelent hírességek elismerését.

A rendezvényről bővebb információ: ITT!

 

Hannah Wallace

Hannah Wallace, Manchaster School of Art


Gok Wan és Hannah Wallace

Ella Nisbett, Nottingham Trent University


Suzy Menkes és Hilary Alexander


Viline Dianovale, University of East London

Melissa Villevieille, Edinbourgh College

 

Fotó: Getty Images