London College of Fashion – A jövő művészeti tehetségei

2015. június 18.
A világ egyik vezető divatiskolája, a London College of Fashion idén is megrendezte végzős divattervező, divatillusztrátor és egyéb művészhallgatói bemutatkozó show-ját az előkelő szakmai közönség előtt, melyet a Not Just A Label is élőben közvetített.

A rendezvénysorozat fő programja a több mint húsz végzős diák ruháit felvonultató show volt, amelyet Shoreditch környéken rendeztek meg, a bemutató stylingját pedig az iskola kreatívigazgatója, a neves divatszakember, Rob Phillips készítette el.

A ruhakollekciókat a különleges anyagok és színek használata jellemezte, amelyek jól tükrözték az iskola speciális képzési programját. A fiatal tervezők férfi- és nőiruha-kreációi mellett ékszerkollekciók is megjelentek a kifutón. Az egyedi megoldások és a kifogástalan szervezés is ékes bizonyítéka, hogy a London College of Fashion méltán a világ vezető divatintézménye.

A bemutatott kollekciók közül évente díjazzák a legjobbnak ítélt kollekciót, a Collection of the Yeart, amelyet idén Kate Donald és Rosemary Lambert alkotásai nyertek el a zsűri szavazatai alapján. A zsűri egyébként az iskola vezetőségéből és olyan neves magazinok szerkesztőiből állt, mint a Vouge vagy az i-D.Az intézményben egyedülálló a divatillusztrátor-képzés, de más művészeti szakok hallgatói is bemutatták a munkáikat. A Sue Dray kurzusigazgató által megkomponált kiállításon látható divatillusztrációk idén is emlékezetesek és inspirálóak voltak.

Fotó: Emmi Hyyppä

Bővebb információ és videó: www.arts.ac.uk/fashion/channel/

Szerző: Ravas Lili